Ремонтират постамента на кораба-музей "Дръзки" до пролетта

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:04 / 08.11.2012
738
До пролетта трябва да бъде ремонтиран постамента на кораба - музей "Дръзки" в Морската градина на Варна, в момента състоянието му е на критичната си точка, но ще издържи зимните месеци, това съобщи контраадмирал Румен Николов - командир на Военноморските сили във Варна по време на отбелязването на 100-годишнината от славната битка, при която торпедоносеца "Дръзки" успешно торпилира турския крайцер "Хамидие".

До средата на месеца трябва да бъде избрана фирма- изпълнител на укрепването. Директорът на Националния Военно-исторически музей Соня Пенкова уточни, че вече няколко пъти поради липса на кандидати се проваля обществената поръчка за укрепването на кораба. Досега средствата за ремонта са 104 400 лева, осигурени само от Министерството на отбраната. Според Пенкова няма техническо обследване, което да доказва, че постамента е в критично състояние, но той е корозирал.

Източник: Радио "Варна"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).