Ремонтът в СУПЦ - Варна приключва до два месеца

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:38 / 06.11.2010
839
До два месеца ще приключи ремонтът на Социален учебно-професионален център /СУПЦ/ "Д-р Анастасия Железкова" във Варна, съобщи днес шефът на общинската дирекция "Социални дейности и жилищна политика" д-р Здравко Марков. Той припомни, че ремонтът е на стойност 5,6 млн. лв., спечелени по ОП "Регионално развитие".

Ремонтните дейности включват пълно саниране на сградата, обясни д-р Марков. По думите му, в момента в центъра са оставени 15 души, които са крайно нуждаещи се и няма да къде да бъдат настанени. Преди време три семейства обявиха гладна стачка пред сградата на общината с мотива, че заради ремонта остават на улицата. Те обаче имат квартири, работят в чужбина и държат ключовете на центъра без нужда, коментираха тогава от администрацията. По думите на д-р Марков, тези хора вече не живеят там.

Ремонтът няма да увеличи капацитета на социалния център, в който могат да бъдат настанени около 250 души. Бъдещите планове на общината са, да да го превърнат в социален професионален занаятчийски център, в който да се обучават кадри. През зимата, там се настаняват и варненките бездомници.

Източник: Днес +


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).