Решиха проблема с животоспасяващите лекарства, от касата преведоха пари

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:23 / 05.03.2010
15213
Решен е проблемът с продажбата на лекарства от списъка на здравната каса, заяви  Рада Пехливанова, председател на Фармацевтичната колегия във Варна. Заради неизплатени средства много от фармацевтите в морския град бяха спрели продажбата на медикаменти от позитивния лекарствен списък.

„Преди малко се обадиха от Здравната каса, за да съобщят, че се превели парите. Проблемът засега е решен", посочи Пехливанова и уточни, че средствата са били забавени с около 10 дни. „Да се надяваме следващия месец да не изпаднем в същата ситуация и много от колегите са спрат да отпускат животоспасяващи лекарства, като инсулин, мирапексин и др.", допълни председателят на Фармацевтичната колегия във Варна.

Проблемът засяга всички пациенти, които има назначено лечение с медикаменти от позивитвния лекарствен списък. Здравната каса плаща лекарствата по него частично или изцяло. Преди да стигнат до пациентите обаче, аптеките първо купуват медикаментите от доставчиците на едро. След това касата им възстановява парите.

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)

Още по темата (1):
05.03.2010 Варненски аптеки са спрели животоспасяващи лекарства
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна няма да има ток днес
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).