Ресторантите по Северното Черноморие и този сезон ще се опитат да задържат цените в разумни граници

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
12:49 / 08.06.2024
3535
Още с откриването на сезона крайбрежните заведения вече са пълни с клиенти и както се очаква. най-предпочитана да бъде класическата комбинация - бира и цаца. Ресторантите по Северното Черноморие и този сезон ще се опитат да задържат цените в разумни граници, въпреки това обаче се очаква леко повишение спрямо миналата година. 

И това лято Мария Колева избира любимото си крайбрежно заведение. "Нямам търпение да свърши зимата, за да дойда да се насладя на този момент на плажа. На летния бриз, на рибата, на бирата", казва тя и допълва, че обстановката е приятна, а персоналът на заведението е учтив. А със старта на активния сезон, клиентите като Мария стават все повече.

"Като сезонно заведение, ние разчитаме от години до голяма степен на сезонни туристи, но в доста голяма степен имаме и клиенти, които са ни редовни, които също много уважаваме и ценим", разказва Георги Гатев, управител на крайбрежно заведение.

На брега на морето и това лято хората избират основно добре познатата комбинация. "Картофите със сирене, бирата, цацата, това са неща традиционни по сезона на Черноморието. Българинът ги харесва и обича", споделя Гатев.

А цената е почти без промяна спрямо миналата година. Според него цената в собственото му заведение е ниска, като варира между 14 и 15 лева за една голяма наливна бира и порция цаца. Картофите пък струват между 5 и 6 лева, а разликата е в добавянето на сирене към тях, обяснява още Гатев.

Макар в някои заведения да се отчита минимално повишение, конкретно в този ресторант, въпреки инфлацията, залагат на друга стратегия. "Ние дори понижихме цените, за да повишим нашата клиентела, но и да предложим по-добро качество", казва Георги Гатев, а според клиента Мария Колева – предвид инфлацията, цените са добри. Въпреки, че пържената риба от години бие рекордите по поръчки, има и клиенти с други предпочитания.

"Това, което забелязвам е, че при българина навлиза една култура на гръцката храна, и общо гръцката кухня. Имаме невероятни разядки. Неща, които идват директно от Гърция - тирокафтери е много популярна разядка. Имаме също лека нотка в азиатската кухня, като адана кебапа, който приготвяме тук на момента", споделя Гатев.


Виж коментарите (3)

Още по темата (1092):
25.11.2024 Обсъждат нови чартърни полети до Варна
21.11.2024 Варна се представя на най-голямото туристическо изложение в Източна
Германия
19.11.2024 Скъпите хотели във Варна масово предпочитани от нашенци и чужденци
19.11.2024 Община Варна се представя на три международни туристически изложения през ноември
07.11.2024 Изпращаме 2024 година като най-горещата в световната история
13.10.2024 Диня и розови домати през октомври? Това е резултатът от горещото лято
Още новини от Новини от Варна:
Протест "Нито една повече" във Варна и още няколко града
Варненци настояват за велоалеи на Аспаруховия мост 
Национален конкурс "Морето": Наградиха млади дигитални артисти въ...
Слънчево ще бъде във Варна утре
И във Варна удължиха ваканцията на учениците
НИМХ предупреди варненци: Опасно време днес!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).