Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Ревизия на НАП Варна предотврати щета на бюджета за 1.8 млн. лв.
Автор: Екип Varna24.bg 14:23 / 07.11.2012Коментари (0)713
© Varna24.bg
Във връзка с декларирани доставки към дружества от ЕС и опит за неправомерно ползване на данъчен кредит от дружество, занимаващо се с производство на стоки от хранително вкусовата промишленост, органите по приходите в дирекция "Средни данъкоплатци и осигурители" /СДО/ при НАП Варна извършват проверка на фирмата, която по късно преминава в ревизия, и установяват груби нарушения на данъчното законодателство по ЗДДС и ЗКПО. Ревизията е приключила, като са установени направомерно отчетени разходи от дружеството за над 1,5 милиона лв. за 2 години и неначислен ДДС над 300 000 лв.

По време на ревизионното производство съвместно с органите на Софийска градска прокуратура и Специализираното звено "Противодействие на престъпленията против финансовата система на Европейския съюз" е извършено изземване на оптичните/компютърните носители на счетоводната и търговската документация на дружеството. Поради големия обем на информацията, съдържаща се в иззетите компютърни конфигурации, ревизорите използват софтуера за извършване на ел. ревизии, който позволява по-бързо да се структурира информацията и да се изготвят извадки за по-точен анализ.
В хода на ревизията е установено, че ревизираното лице е подписвало множество записи на заповеди с физически и юридически лица за суми в значителни размери, а разплащането по част от тях е извършвано с продукция и/или суровини, които не са осчетоводявани в счетоводството на дружеството.

Установено е още, че дружеството е представяло различни финансови отчети в НАП, Агенция по вписванията и Министерството на земеделието и храните относно стойностите на произведената продукция от него.
Ревизиращият екип е констатирал и неправилно осчетоводяване на получени субсидии от Държавен фонд "Земеделие" във връзка със закупуване на дълготрайни материални активи, за което е заведено и досъдебно производство в Софийска градска прокуратура.
При ревизията е установено още, че дружеството е декларирало доставки на продукция към страни членки на ЕС, но при извършени проверки по линията на административното сътрудничество със страните членки на ЕС е установено, че значителна част от чуждестранните клиенти не са декларирали и получили тези доставки.

Още по време на ревизионното производство публичните изпълнители от СДО са наложили предварителни обезпечителни мерки, като на дружеството са запорирани 30 автомобила и е наложена възбрана на недвижимо имущество. След наложените обезпечителни мерки длъжникът е започнал доброволно погасяване на установените задължения. Ако задълженията към бюджета не бъдат внесени в пълния размер, НАП Варна ще пристъпи към публична продажба на запорираното имущество.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Новак Джокович идва в България
Борба за влияние в Близкия Изток
Интеграцията на Западните Балкани в ЕС
Зима 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: