Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Рисково кръстовище дебне шофьорите във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 15:04 / 30.08.2011Коментари (2)1793
© Varna24.bg
Кръстовището на пробива бул. "Цар Освободител" - бул. "Левски" е със сбъркана хоризонтална и вертикална маркировка и създава предпоставки за инциденти, алармираха граждани. Експресна проверка установи, че на пробива, който бе официално открит за Деня на Варна, маркировката е точна и грешка няма. Кръстовището обаче е много рисково, тъй като движението не е решено по най-добрата възможна формула.

Така например автомобилите, които идват по бул. "Левски" по посока на пробива "Цар Освободител", нямат право да продължат направо по новооткритата отсечка. Това е указано в хоризонталната маркировка преди светофара, където има 2 посоки на движение - наляво и надясно. Вертикален знак също указва, че движението е само наляво и надясно. Знак за еднопосочна улица в началото на новата отсечка логично няма, тъй като колите, идващи по бул. "Цар Освободител" по посока центъра, имат право на десен завой. Кратък мониторинг обаче показва, че много от автомобилите, които идват по бул. "Левски", не спазват двете указани посоки за разрешено движение и продължават направо по новооткритата отсечка, тъй като там няма знак, че влизането е забранено.

В ранния следобед вчера например водачът на първа кола, спряла на червено на светофара и идваща от бул. "Левски", отнесе десетина ругатни и клаксони на колеги, които напираха за десен завой при светнала секция. Голфът обаче не мръдна, тъй като чакаше зелена светлина и на централния светофар, след което продължи направо в забранената отсечка.
"Така е всеки ден, клаксони се надуват, псувни се носят, няма оправия", коментираха пешеходци, минаващи покрай възловата отсечка. Трафикът там е много натоварен през целия ден, а само на една зелена светлина в движение направо вместо надясно и наляво преминават поне по 3 автомобила, показа проверка. Опасността от инциденти става много сериозна, тъй като в един момент шофиращите направо засичат автомобилите с ляв завой, идващи по "Цар Освободител".

Чудо е, че до момента не е станала някоя сериозна беля. Какъв е смисълът от този пробив, като колите ще се движат само в едната посока, към стадион "Спартак", коментират пешеходци и водачи, спрели на червено.

Казусът е сложен, тъй като трафикът е много натоварен, а на практика сбъркана маркировка няма - нито хоризонтална, нито вертикална. Липсата на забранителен знак за влизане в новата отсечка на пробива обаче бърка някои разсеяни водачи, други пък - недисциплинирани, съзнателно нарушават забраната. Към това прибавяме факта, че хоризонталната маркировка преди светофарите е нормална, но на десетина метра преди самото кръстовище е тотално изтрита и не личи дали има лента за движение направо, или не. Проблемът може да се реши, ако новата отсечка стане наистина еднопосочна в най-горната си част, което пък означава, че трябва да бъде затворена за десен завой за автомобилите, идващи по "Цар Освободител" в посока центъра.

Ще се сетят да го оправят това нещо, ама като стане някое сериозна катастрофа, коментират граждани.

Източник: в. Черно море








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Вчера минах от там. Необяснима ситуация. Всеки очаква, че бул.Левски продължава, няма знак за забрана а само вертикална и хоризонтална задължаваща ляв/десен завой маркировка. Каква е логиката????? Защо направо не може, а идващите по Цар Освободител могат да завиват на ляво. А и самия пробив е тесен и крив. Можеби трябва да е еднопосочен - без значение в коя от двете посоки но да няма двусмислие
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
Влизането на България в Шенген
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Отношенията София-Скопие
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: