Рисуват на открито на крайбрежната алея в кв. "Аспарухово"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
07:00 / 25.07.2011
1194
Галерия "Актив арт" организира пленер на тема "Голо море". Пленерът ще се проведе от 25 до 29 юли 2011 г., на крайбрежната алея в кв. Аспарухово, в бар-ресторант "FIVE". Повечето от авторите са участвали в инициативата на галерията Вечерен акт - Голо тяло, която се провеждаше в залата на художественото пространство. Като продължение на това организаторите инициират пленер на тема "Голо море", извеждайки творческата активност на открито.

Пленерът е практика на рисуване на открито. Пленерна живопис са практикували още художниците през Ренесанса - Доменико Венециано, Пиеро дела Франческа, Паоло Веронезе, през 18 век - Диего Веласкес, Вермеер ван Делфт, Фр. Депорт, след което се превръща в доктрина на френските импресионисти.Те рисуват пейзажи от натура, наблюдавани на открито.

Тази форма на работа е много предпочитана от авторите, защото им дава възможност да общуват по между си, обменяйки художествени знания, умения и практики. Целта на пленера е всеки автор със своите изразни средства да пресъздаде впечатлениата си от морето и неговите състояния.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).