Родители: Децата в санаториалната ясла мръзнат

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:27 / 23.01.2011
659
Два дни без парно изкараха децата в Санаториалната ясла в "Чайка", сигнализираха възмутени родители. Радиаторите били студени още в четвъртък сутринта. В стаите, където има работещи климатици, децата изкарали деня в относително нормални условия. В някои от помещенията, особено в спалните обаче, сстарите климатици не успели да тръгнат. Така в края на деня голяма част от малчуганите в специализираното детско заведение били доста поизмръзнали. Приехме, че има някаква авария, която ще бъде отстранена, разказа пред vnews.bg една от майките. Когато и в петък обаче прибрала детето си посиняло от студ, станало ясно, че причината май не е авария, а нафтата за парното е свършила и няма кой да зареди нова.

Това е истинско безобразие, възмущават се родителите на вече накашлящите възпитаници на санаториалната ясла.

В следобедните петъчни часове, когато получихме родителския сигнал за липсата на отопление в детското заведение, директорката Стела Петрова вече не беше в кабинета си. В община Варна обаче не бяха информирани за проблема и научиха от репортер на vnews.bg, че част от децата в яслата мръзнат.

Малко по-късно след проучване на въпроса ни информираха, че проблем няма. В коридорите по принцип нямало парно, а само до там бил достъпът на родителите. Според служителите в администрацията, отговорни за детските ясли, в помещенията, където стоят децата, температурата била 21-22 градуса като работели и парното и климатиците. Имало и гориво, обясни г-жа Благовеста Йорданова, шеф на общинската дирекция "Протокол и връзки с обществеността". Въпреки това в понеделник щели да бъдат доставени 8 тона нафта на детското заведение.

Според родителите обаче администрацията е подведена в информацията за реалната ситуация от ръководството на детското заведение и те имат намерение в бъдеще да поискат достъп до помещенията, за да се уверяват лично, че децата им се отглеждат в нормални условия.

Източник: vnews


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).