Родители негодуват: Приели без процедура хлапе в забавачка във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (5)
11:19 / 30.09.2011
1738
Дете, родено през 2008 година, от 2 дни посещава ЦДГ 35 "Незабравка", без там да е имало обявено свободно място и без малчуганът да е участвал в процедура чрез електронния регистър на кметството, сигнализира Силвия Георгиева, майка на малко дете. Минути преди да сигнализира жената е била в община Варна, откъдето й отговорили, че ще извършат проверка по случая. От ръководството на градината обаче тя разбрала, че за приема "е наредено от горе".

Директорката на детското заведение Петранка Влаева обясни, че детето ще посещава базата по преценка на дирекция "Образование". Практиката била позната при определени специфични случаи. Вярно е, има такива случаи, отвърна временно изпълняващият длъжността кмет Коста Базитов. През приемните дни идвали много хора с проблеми, които пораждали причини за прием извън традиционната процедура. Ставало въпрос за случаи, когато в семейството има тежко болни и детето спешно се нуждае от обществената услуга по отглеждане, уточниха специалистите от просветната дирекция.

Базитов обаче отбеляза, че жената се е държала скандално при посещението си там. "Може и да съм повишила тон, но това е, защото съм афектирана, че се случват подобни неща", аргументира се Георгиева. Тя гарантира, че познава много добре семейството на приетото хлапе, а там никой не страда от заболяване и "Слава Богу!", бяха думите й.

Източник: в. Народно дело

Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).