Родители се обявиха против евентуалното преместване на Спортното училище

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (7)
13:29 / 28.10.2013
2560
Бивши и настоящи ученици от
СУ "Георги Бенковски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Родители скочиха срещу евентуалното преместване на Спортното училище "Г. Бенковски". Заради предстоящата оптимизация на варненските школа се обсъжда възможността спортните таланти да бъдат изместени от кв. "Чайка" в друга сграда в града. Крайно решение обаче все още няма.

Разтревожени от евентуалното преместване, родители на малките спортисти излязоха с подписка срещу готвените промени, съобащава Дарик. В нея те посочват, че в настоящата сграда има четири тренировъчни бази, които не биха могли да бъдат заместени от един физкултурен салон. Освен това училището се намира в близост до другите спортни бази, в които тренират учениците. Сред тях са спортният комплекс "Черно море", залала по спортна гимнастика, Дворецът на културата и спорта.

Училището работи на двусменен режим и ако учебната му база бъде преместена в сграда в друг район на града, това би означавало, че децата минимум четири пъти дневно ще използват друг транспорт, за да се придвижват от училище до спортните бази.

"Това би било пагубно за семейните ни бюджети, тъй като те ще бъдат натоварени с разходи за закупуването на карти за допълнителни автобусни линии", аргументират се родителите. "Времето, през което децата на Варна трябва да тренират и да учат. ще бъде прекарвано в пътуване до спортните бази. Това ще се отрази на техните спортни и учебни резултати", убедени са те.

Родителите припомнят, че задачата на Спортното училище е да подготвя състезатели за попълване на националните отбори. А с преместването на училището ще бъде възпрепятствана дейността му и учениците в него ще бъдат лишени от равен шанс на обучение и развитие в спортната им кариера, допълват те.


Виж коментарите (7)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).