Родители в шок: 15-годишна избяга и заживя с пълнолетен

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
11:13 / 28.10.2013
1110
Казват, че за възпитанието на един човек най-важни са първите 7 години и семейната среда. Но какво става, когато имаме налице едни отговорни и загрижени родители и дъщеря, която непрестанно бяга от дома си и в крайна сметка полицията я открива да живее при по-възрастен от нея мъж? Такава е историята на 15-годишно момиче, което въпреки усилията на семейството си се повлиява от лошата компания, в която е попаднало, и в крайна сметка всички са съгласни, че нещо трябва да се промени, и то драстично. След поредното бягство от къщи, след като разследващите я намират в дома на нейната вече пълнолетна изгора, родители и социални работници са на едно мнение - необходимо е механично отделяне от семейството с терапевтична цел. Непослушната дъщеря е настанена временно в кризисен център. Идеята е тя да бъде подложена на групова терапия, а специалисти да й разяснят, че нейното досегашно поведение крие реални рискове от въвличане в трафик на хора. Психолози са ангажирани с разяснения какви трябва да са нормалните взаимоотношения между връстниците, както и на тийнейджър - родители. В програмата са включени и всички теми, свързани със сексуалното и здравно образование, обясняват специалистите от отдел "Закрила на детето".

За месеците юли, август и септември социалните работници са били ангажирани с още три случая на настаняване на деца в кризисни центрове. За щастие нито едно от тях не е било пряк обект на физическо посегателство, но те ден след ден са виждали как баща им малтретира майка им. В единия случай се касае за майка на дете със специални нужди. Последният побой обаче е завършил не в болница, а в кризисен център, след като съседи се намесват и подават сигнал в полицията за поредното зверство.

Другата история пък е на майка на две момчета, които не за първи път попадат в защитено жилище. Още преди година жената решава, че повече няма да търпи избухливия нрав на мъжа си и търси помощ. Тя е настанена с децата си в кризисен център, а докато тримата се възстановяват с помощта на специалисти, съдът издава ограничителна заповед на съпруга й. Помислила, че ужасът е в миналото, жената се връща у дома, но скоро посегателствата се възобновяват, тъй като нервният съпруг решава, че няма проблем да нарушава разпоредбите на съда. Каква ще е следващата стъпка на властите за опазването здравето и спокойствието на семейството, тепърва ще се изясни.

Източник: в. Народно дело


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).