Роднини тормозят вдовица в спор за дворно място

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:54 / 27.04.2010
14891
В продължение на година вдовица е обект на тормоз от страна на роднини на покойния си съпруг заради спор за граница на общ имот. 52-годишната варненка живее в наследствена къща на ул. „М-р Минчо Димитриев" 7 във Варна, оставена от съпруга й, който се споминал м. г. Имотът имал общо дворно място с къщата на първия братовчед на покойния Димитър Папанчев - Христо Великов. Проблемите за това къде да бъде границата на дворното място започнали още преди 10-ина години. През март 2007 г. Великов вдигнал бетонна стеничка през част от двора без преди това да имало дело за разделяне на имота на реални части. „Тогава от кметство „Одесос" издадоха акт, който указа, че строителството е незаконно и стената трябва да се събори. Тя обаче си седи и до днес", обясни Папанчева. Тя добави, че от общината се опитали да влязат в имота на Великов, който е на №7Б, за да измерят границите, но не били допуснати от собствениците.

Последният сблъсък за метрите земя бил в събота. Папанчева видяла, че 61-годишният Великов и синът му Камен, на 29 г., започнали да вдигат поредната стеничка. „До телената ограда започнаха да зидат тухли, като по този начин разделят имота трайно. А аз не съм съгласна това да става без делбено дело", обясни Папанчева. Тя добави, че поставила въпроса ребром пред бащата и сина, но не срещнала разбиране. Тя позвънила в полицията, но и идването на униформените не помогнало, понеже не били компетентният орган в случая. При поредната забележка, която Папанчева направила около 17 ч. в събота, отнесла удар с метален нивелир в главата от Камен. Дъщеря й веднага се обадила на телефон 112, като на мястото пристигнали полиция и „Бърза помощ". От удара Виолетка получила аркада и се наложило да я лепят. „Извадила съм си медицинско и съм категорична, че ще съдя Великов и сина му", заяви Папанчева. По думите й, това не е първото физическо посегателство от страна на съседа й. „Още през 2000 г. роднините на съпруга ми нападнаха мен и него насред улицата пред къщата", обясни Папанчева. Тя добави, че и тогава си били изкарали медицински. Всички опити на „Позвънете" да се свърже с Христо Великов и сина му Камен, за да кажат своето становище по случая, се увенчаха с неуспех.

Източник: в. "Позвънете"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).