Рокадите във властта продължават

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:44 / 08.02.2010
832
Рокадите в структурите на държавната власт във Варна ще продължат. „Това в никакъв случай не може да се нарече политическа чистка, промените са необходимост за смяната на статуквото". Това коментира областният лидер на ГЕРБ, депутат и част от ръководството на управляващата партия Павел Димитров. Всички новоназначения са направени с цел оптимизация на работата на съответните структури, добави той. „В повечето учреждения въпросните длъжности се назначават с конкурс. Това са хора - специалисти, доказали се в съответната сфера на дейност", добави той. „Основен проблем в случая са политическите назначения, извършени от предходните управления. По този начин е била компрометирана дейността на самите институции", смята Димитров. Той даде за пример смяната на ръководството във ВиК-Варна и Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ). „И на двете места имаше назначени проверки за работата на предходните ръководства. Те бяха продиктувани от редица сигнали за нередности и съмнения за корупция. Проверката във ВиК все още продължава, а тази в РИОСВ свърши. Предстои обобщените данни да бъдат предоставени на вниманието на прокуратурата", поясни Димитров. Той отбеляза, че някой от шефовете на държавни институции във Варна сами са подали оставките си с идването на новата власт в страната. Той даде за пример местните структури на Националната агенция по приходите и Регионалното управление по горите. Новите шефове там са назначени с конкурси, отбеляза Димитров. Депутатът не пропусна да каже, че именно в „горското" има редица съмнения, свързани с предходното ръководство около заменките на гори и издаването на разрешителни за експалтиране на горския фонд.

Рокадите в структурите на властта във Варна са следствие и на смяната на управленския екип в ресорните министерства. „Всеки нов министър сам избира екипа си и хората на които може да разчита", добави депутатът.

Източник: в. "Позвънете"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен
Кметът на Варна: Предците са ни оставили голям урок - можем да ск...
Ето къде във Варна няма да има ток днес
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).