Романтичната опера "Ернани" на 25 октомври във ФКЦ

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:15 / 18.10.2012
667
Операта "Ернани" по едноименната драма на Виктор Юго не е сред най-често изпълняваните заглавия на Верди в България. Това е напълно незаслужено, тъй като произведението носи дълбокия отпечатък на творческата природа на Верди. Композиторът излива цялото си сърце в "Ернани".

В 66-годишната история на Варненската опера сегашната постановка на "Ернани" е трета по ред. Премиерата се състоя през лятото на 2010 година на сцената на Летния театър във Варна.

На 25 октомври от 19.00 ч. на диригентския пулт във Фестивалния и конгресен център ще застане младият и талантлив диригент на Държавна опера Варна Светослав Борисов, кoйто прави възходяща кариера освен в България и в Австрия. В ролята на Ернани ще се представи тенорът Ивайло Михайлов, когото преди дни аплодирахме като Алфред в "Травиата". Образът на Дон Карлос ше пресъздаде Михаил Пулиев, един от най-добрите български баритони.

Елена Баръмова, една от последните ученички на Гена Димитрова, ще се превъплъти в образа на Елвира. Пресъздала редица запомнящи се образи на сцената като Абигайл, Тоска, Турандот, Лейди Макбет и други, Елена Баръмова показва най-доброто от себе си в ролята на разкъсваната от интриги и дворцови борби, готова на всичко в името на чистата си романтична любов, Елвира. Властният Гомес де Силва, изпълняван през годините от най-големите български баси по световните оперни сцени, ще бъде солистът на Държавна опера Варна Евгений Станимиров. Специализирал в Академията на Миланската скала, той е чест гост на италианските оперни театри.

Режисурата и сценографията са дело на Кузман Попов - главен режисьор на Варненската опера, отдал 40 творчески години за нейното издигане и авторитет. Диригент на хора е Малина Хубчева, художници на костюмите Мария Трендафилова и Лора Маринова, хореография и пластика Румяна Малчева.

Очаквайте комичната опера "Граф Ори" от Росини на 1 ноември, отново във ФКЦ.

Билети по 8, 10, 15, 20, 30 лв., за ученици и пенсионери - 5 лв. Пакет ФАМИЛИЯ ОПЕРА за четирима на цена от 20 лв. (4 билета х 5 лв.) За детски спектакли цената за деца е 4 лв. Резервации и продажба на билети: Опера: тел. 052 665 022; 052 650 666 tickets@operavarna.bg; www.operavarna.bg; Фестивален и конгресен център: тел. 052 685 214.

Работно време билетна каса Опера: понеделник - петък 10:00 - 19:30 без прекъсване; събота 11:00 - 18:00; Работно време билетна каса ФКЦ: 11:00 - 20:30 без прекъсване.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).