Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Роми завъртяха далавера с шезлонги на брега
Автор: Екип Varna24.bg 11:48 / 08.08.2011Коментари (0)2586
©
Роми завъртяха далавера и с шезлонгите на плажа в Албена. Туристите в курорта, които почиват с пакет "ултра ол инклузив", ползват безплатно не само чадър и шезлонг, но и шалте. В централната зона на плажа, където са струпани най-много хотели и плажуващите са повече от хиляда, борбата за чадъри на първа и втора линия е особено жестока.

Оправни нашенски роми тутакси измислиха схема да прибират в джоба си повече от прилични доходи и да докарват до бяс спасителите, които често потушават сутрешни скандали между туристите. Заради мургавия тен на ромите веднага им лепнаха прозвището "бразилците".

Най-потърпевши от схемата "ултра ол инклузив" са плажуващите на последна и предпоследна линия, където чадърът им е почти до асфалта, а морето им остава на 100-150 метра.

"Бразилец" посещава тези летовници и им предлага срещу заплащане да им запазва шезлонги на първа или втора линия. За целта туристите трябва да му оставят хавлиите си вечерта, за да може рано сутринта той да действа. Запазването на шезлонг на първа линия върви по 10 евро, а на втора - по 5 евро, издадоха наши източници. Така ромите си докарват по около 100 лева на ден само от поставяне на хавлии. Атаката започва още в 5 часа сутринта. Минава "бразилецът" и разхвърля върху шезлонгите на първа и евентуално на втора линия хавлиите на своите хора, като по този начин ги маркира като резервирани. После се оттегля спокойно от плажната ивица.

И тъй като броят на чадърите пред водата е недостатъчен за всички мераклии, неизбежно се получават дублажи. Затова някой поуспал се "бразилец" първо минава с черен найлонов чувал и обира вече проснатите хавлии по шезлонгите, отнася чувала до кофата с боклук, след което разхвърля хавлиите на своите хора. После ни лук ял, ни лук мирисал, се оттегля.

Когато туристите се появят на плажа, започват да си търсят хавлиите. Тези, които си ги познаят, веднага лягат на шезлонга, а другите, чиито хавлии са в чувала, започват скандали.

Преди няколко дни спасители на плажа в Албена разтърваха две буйстващи румънки, които се хвърлиха в люта битка за шезлонг на първа линия, разкриха очевидци на екшъна. Случайно един шезлонг на първа линия бил без хавлия. Две румънки го атакували на бегом и стигнали едновременно до целта. Едната била по-бърза и се метнала първа върху леглото. Другата тупнала върху нея. Туристките започнали да скубят косите си и да крещят, оспорвайки собствеността на шезлонга. Тогава се намесили спасителите от близките постове и ги разтървали.

Източник: в. "Монитор"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Борба за влияние в Близкия Изток
Влизането на България в Шенген
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Отношенията София-Скопие
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: