Роми завъртяха далавера с шезлонги на брега

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:48 / 08.08.2011
2586
Роми завъртяха далавера и с шезлонгите на плажа в Албена. Туристите в курорта, които почиват с пакет "ултра ол инклузив", ползват безплатно не само чадър и шезлонг, но и шалте. В централната зона на плажа, където са струпани най-много хотели и плажуващите са повече от хиляда, борбата за чадъри на първа и втора линия е особено жестока.

Оправни нашенски роми тутакси измислиха схема да прибират в джоба си повече от прилични доходи и да докарват до бяс спасителите, които често потушават сутрешни скандали между туристите. Заради мургавия тен на ромите веднага им лепнаха прозвището "бразилците".

Най-потърпевши от схемата "ултра ол инклузив" са плажуващите на последна и предпоследна линия, където чадърът им е почти до асфалта, а морето им остава на 100-150 метра.

"Бразилец" посещава тези летовници и им предлага срещу заплащане да им запазва шезлонги на първа или втора линия. За целта туристите трябва да му оставят хавлиите си вечерта, за да може рано сутринта той да действа. Запазването на шезлонг на първа линия върви по 10 евро, а на втора - по 5 евро, издадоха наши източници. Така ромите си докарват по около 100 лева на ден само от поставяне на хавлии. Атаката започва още в 5 часа сутринта. Минава "бразилецът" и разхвърля върху шезлонгите на първа и евентуално на втора линия хавлиите на своите хора, като по този начин ги маркира като резервирани. После се оттегля спокойно от плажната ивица.

И тъй като броят на чадърите пред водата е недостатъчен за всички мераклии, неизбежно се получават дублажи. Затова някой поуспал се "бразилец" първо минава с черен найлонов чувал и обира вече проснатите хавлии по шезлонгите, отнася чувала до кофата с боклук, след което разхвърля хавлиите на своите хора. После ни лук ял, ни лук мирисал, се оттегля.

Когато туристите се появят на плажа, започват да си търсят хавлиите. Тези, които си ги познаят, веднага лягат на шезлонга, а другите, чиито хавлии са в чувала, започват скандали.

Преди няколко дни спасители на плажа в Албена разтърваха две буйстващи румънки, които се хвърлиха в люта битка за шезлонг на първа линия, разкриха очевидци на екшъна. Случайно един шезлонг на първа линия бил без хавлия. Две румънки го атакували на бегом и стигнали едновременно до целта. Едната била по-бърза и се метнала първа върху леглото. Другата тупнала върху нея. Туристките започнали да скубят косите си и да крещят, оспорвайки собствеността на шезлонга. Тогава се намесили спасителите от близките постове и ги разтървали.

Източник: в. "Монитор"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).