Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Ромски лидер изнасили момиченце на 12 години
Автор: Екип Varna24.bg 10:12 / 28.04.2009Коментари (0)728
Ромският лидер, 40-годишният председател на сдружение „Роми - медникари" Филип Петров миналата нощ е изнасилил 12-годишно момиче. Детето е в шести клас. Историята разказа вчера Желязко Ангелов, бащата на жертвата, 12-годишната Стефка. Вчера част от ромска махала „Бялата пръст" и близки на изнасиленотото момиче се бяха събрали пред полицията с искане педофилът и целият му род да бъдат изселени от града. Филип е бил задържан вчера около 8 часа, но от полицията не бяха съобщили за инцидента. Задържаният бе разпитван в полицията, докато ромите обкръжиха сградата. След разпит от инспектор на Детската педагогическа стая, се оказа, че жертвата е напуснала страдата на полицията и с родителите си е сред тълпата. Докато чакаше да бъде разпитана пред съдия, около 14,30 часа малката Стефка внезапно изпадна в нервна криза. Писъците на детето огласяха площада. Цяла нощ насилникът се е гаврил с нея, разказва бащата Желязко Ангелов. Дъщеря му е била девствена, а съдебен лекар е посочил, че има прясна дефлорация.

Линейка я откара в болницата. Това още повече нажежи обстановката, протестиращите почнаха да се заканват със саморазправа. Шефът на РПУ Валентин Велев слезе долу и се помъчи да успокои страстите, прати кола да патрулира около къщата на бащата на насилника на ул. „Втора". „Да не тръгнете сега род срещу род", предупреди той. „Нека прокуратурата докаже вината му, но вие запазете спокойствие, да не стане беля".Образувано беше досъдебно производство по чл. 152 ал. 4 точка 1 за изнасилване на лице, ненавършило 14 години, съобщи зам. окръжният прокурор Ася Петрова. Родителите на Стефка са от т.нар. турски роми, бащата работи като охрана в болницата. Имат три деца, двамата им синове са на 14 и на 2 години. Филип е от циганите-копанари. Сдружението му неотдавна спечели проект на ДАМС за почистване на Шуменското плато. Преди няколко месеца то организира изложба на медни съдове в библиотеката. Самият Филип спечелил европроект и направил група за изучаване на кючеци. В нея се записала и Стефка. Вечерта в неделя около 20 часа тя се прибирала към къщи, когато пред тях я причакал Филип със своята мазда. Заплашил я и насила я качил в колата. „Отвлякъл я", кълне се Желязко. Отвел я в апартамента си на третия етаж. Според разказа на детето там я съблякъл и изнасилил. Около 22 часа родителите й тръгнали да я търсят по съседи, а в 1 часа подали сигнал в полицията. На заранта Филил оставил насиленото момиче на една поляна до ромската махала. Детето само се прибрало.

„Беше бледа, дрехите й, панталонът й бяха целите в кръв", разказва Желязко. Тогава тя признала какво й се е случило през нощта.

Според неофициални източници, Филип не е направил признания. Най-вероятно още снощи е бил разпитан пред съдия.

Източник: в. "Позвънете новини"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Отношенията София-Скопие
Отбелязване на Деня на Независимостта
Международен технически панаир 2024
Зима 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: