Ровят за корупция около ремонт в СУПЦ

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:21 / 14.03.2011
907
Антикорупционната комисия към варненския общински съвет е получила сигнал за нередности около изпълнението на ремонт в социалното заведение СУПЦ "Анастасия д-р Железкова", който се извършва по европроект. Това съобщимобщинският съветник от партия "Нова сила" д-р Ивайло Бояджиев. Заради спецификата на дейността на комисията, която по традиции заседава при закрити врата, той отказа да даде повече подробности както за характера на сигнала, така и за това кой го е подал. Той обаче беше категоричен, че проверка на данните трябва да има. Именно със съмненията за корупция д-р Бояджиев обоснова и позицията си на сесията миналата седмица, когато също се повдигна въпросът за въпросния ремонт. На заседанието на съвета беше предложено общината да плати под формата на заем от бюджета свършената работа за сметка на обещанието, че ще си получи парите обратно, когато дойде европейското плащане. Идеята за наливането на парите дойде от кметската администрация. Първо Пламен Начков от БСП, а после и д-р Бояджиев се противопоставиха на решението, а изказванията им доведоха до отхвърляне на предложението. Така парите за ремонта на СУПЦ ще бъдат получени едва когато от МРРБ проверят свършената работа. По-големият проблем е, според д-р Бояджиев, че свършената работа е само за една трета от отчетената й стойност от 308 100 лв. Дали това е така, ще се разбере чак при проверката на държавния орган, управляващ средствата по оперативна програма "Регионално развитие".

Управителят на СУПЦ "Анастасия д-р Железкова" Пламен Петров отказа да коментира извършения ремонт в социалния център. "Аз съм просто ползвател. Не съм виждал договора и няма да отговоря на въпросите ви", заяви той. Така на практика няма отговор за това какво точно е трябвало да бъде направено там за въпросните 308 100 лева и колко от работата е свършена реално. Подобна информация не можа да предостави и общинският съветник Ивайло Бояджиев. Управителят на институцията ни посъветва да търсим за отговори шефа на социалната дирекция в общината д-р Здравко Марков. За съжаление той не беше открит вчера за коментар.

Източник: в. "Народно дело"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).