Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Рояк пчели атакува апартамент във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 09:51 / 11.05.2010Коментари (0)1582
© Varna24.bg
Рояк пчели нападна семейство във Варна вчера преди обяд. Насекомите атакували първия етаж на блок 20 на улица „Петър Райчев", като всяли ужас у живеещите в апартамента. Те едва успели да затворят всички врати и прозорци. Уплашените хора, които се разминали без ужилвания, веднага сигнализирали за нашествието на телефон 112. Оттам препратили информацията към териториалната дирекция на „Гражданска защита", а на мястото се отзовал екип от спасители.

От Гражданска напръскали балкона и района около него с препарати и успели да прогонят рояка пчели. Специалистите обясниха, че редовно получавали сигнали за нашествия на насекоми, но не те са службата, която трябва да реагира на тях. Само преди дни в село Любен Каравелово имаше подобен случай, при който рояк пчели нажили семейство и уби кон. През миналата година имаше друг случай, в който стършели бяха свили гнездо в Детския кът в Морската градина във Варна и тогава институциите не можеха да се разберат кой трябва да се погрижи за прогонването на насекомите.

Над 20 са били спешните повиквания заради нашествие на оси през миналата година в „Дезинфекционна станция" ЕООД. „Имаме специални препарати, с които третираме гнездата на осите. Прилагаме различни дезинсекционни препарати и гражданите заплащат само тях", каза шефът на Дезинфекционната станция д-р Николай Райчев. Той още си спомня една от първите си срещи с рояк оси, когато от дрешките на дете извадил 72 оси и часове наред следял състоянието на детето.

Най-често повикванията за оси ставали в сухо и горещо време - обикновено през юли и август. Според Райчев обаче с пчелите проблемът бил по-сериозен, защото те били защитени от закона. Затова трябвало да се търси помощта и съдействието на местното Пчеларско дружество. По принцип, когато пчелите се роят, бягат от кошера си, казват специалистите. От Дезинфекционната станция обаче са категорични, че те нямат право да преместват пчелни семейства.

Източник: в. "Позвънете новини"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: