Ручеи с вода текат от стените на подлез

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:25 / 01.10.2012
1110
Ручеи с вода вече две седмици се изливат от стените на подлеза на "Образцов дом". Водата тече откъм ул. "Г. Бенковски". Тя се просмуква в двата края на подлеза, малко над дъждоприемните шахти до стълбите, както и почти в центъра, откъм основата на стената.

"Това сега нищо не е. Преди няколко дена течеше като река - по стените, извираше от плочките на пода", оплакаха се търговците от подлеза. По цял ден, докато са на работа, един от тях е дежурен със стирка в ръка, за да подсушава пода. Покрай тях минават пешеходци и надигат поли, стъпват на палци, за да не се измокрят.

Въпреки че от ВиК са отзовали на сигнала за авария край подлеза, те така и не могли да решат проблема. Копали малко по-нагоре по улицата, но така и не успели да спрат теча, а само да го намалят. Почистили и една от шахтите в подлеза, като по този начин поне намалили голямата локва, която се образували точно в центъра на подлеза. От там минава целият пешеходен трафик по бул. "Владислав". Търговците са наредили плочки до стълбите, за да могат хората да не се измокрят целите, когато прекосяват подлеза. Те опитали и с подръчни материали сами да спрат теча. Насложили по фугата между стената и пода пясък, за да запушат дупките, откъдето се просмуква водата, но и това не помогнало.

Не знаят докога ще изкарат така и кога ще се реши проблемът. Притеснени са обаче, че ако институциите продължават да бездействат, подлезът скоро може да пропадне с всичката тази вода, която се просмуква в основите му. С него ще си отиде и натовареният бул. "Владислав", по който минава не малка част от трафика на Варна.

Източник: в. Народно дело


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...
Има ли криза с боклука по Черноморието?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).