Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Ръст на пожарите във Варненско за първото тримесечие на годината
Автор: Екип Varna24.bg 10:54 / 15.04.2011Коментари (0)513
© Varna24.bg
739 пожара и аварийно спасителни дейности са регистрирани във Варненска област за първото тримесечие на тази година. Това каза комисар Тихомир Тотев началник на Областно управление "Пожарна безопасност и защита на населението" - Варна. В сравнение за същия период на миналата година е налице увеличение на инцидентите с 219 броя.

"Това показва и колко натоварена е била нашата работа за първото тримесечие на тази година", добави комисар Тотев. Той коментира, че тази година е имало съчетание на метеорологични условия особено в последната десетдневка на месец март, които са нехарактерни за сезона - засушаване. Това от своя страна е довело до множество произшествия и пожари в сухи треви, като освен това е имало и горски пожар в района на община Дългопол. Най-често причините с небрежност от страна на гражданите при почистване на дворовете, като по думи на специалиста дори има основание да се предполага умисъл от страна на пастирите, които са палили площи със суха трева. Те са очаквали да завали дъжд и по-скоро да порасте новата трева, за да имат паша за домашните животни.

До този момент има глобени само двама души за запалване на сухи треви в землищата на село Цонево и община Долни чифлик, като на тях им е съставен акт за по 200 лева. Тихомир Тотев коментира, че едва ли хората ще платят глобата защото са социално слаби. Той уточни, че като цяло умишлените палежи са трудно доказуеми, като трябва да има свидетел, който да е видял извършителя.

"Именно заради това от 394 пожара в сухи треви и отпадъци не сме заловили повече от тези двама души", коментира още началникът на пожарната във Варна. Санкциите за заловени нарушители по закона на МВР са от 200 до 500 лева. По отношение на загиналите в следствие на пожари комисар Тихомир Тотев коментира, че през първите три месеца на тази година във Варна и областта има регистрирани четири смъртни случая, което е двойно повече в сравнение с миналата година, когато за същия период е имало двама загинали. По отношение на пострадалите също има увеличение - към момента има 10 души пострадали от пожари при 6 за същия период на 2010 година.

Източник: Радио "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: