Ръст на приходите от местни данъци и такси във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
09:13 / 03.06.2013
1614
Ръст на приходите от местни данъци и такси отчита община Варна към края на месец май. В сравнение със същия период на 2012 г. са събрани с 6 млн. лв. повече. Изпълнението на планираните постъпления от данъка върху недвижимите имоти е 56% при заложени 27,97 млн. лв. Събраната такса за битови отпадъци е с 3 млн. лв. повече в сравнение със същия период на предходната година. Благодарение на предприетите мерки за събиране на задължения от минали години и издирване на лица, които не са декларирали своите автомобили, постъпленията в местната хазна от налога върху моторните превозни средства възлизат на 8,2 млн. лв. Сумата е с 2 млн. лв. повече в сравнение с първите 4 месеца на 2012-а, отчете шефът на общинската дирекция "Местни данъци" Иво Филипов.

След проведен семинар с представители на Нотариалната камара на Североизточна България се стигна до споразумение между община Варна и нотариусите относно предоставяне на информация за платени данъци и такси. Така при сключване на сделки за прехвърляне на имущество се гарантира, че всички задължения за местни данъци са платени, уточни Филипов.

По думите му за периода януари - май 2013 г. са издадени 127 акта за установяване на задължения по декларации на физически и юридически лица на обща стойност 1 173 445 лв. До граждани и фирми са изпратени 340 съобщения и 25 покани за доброволно изпълнение на дължими публични общински вземания за патентен данък.

Същевременно продължава и съвместната работа на дирекция "Местни данъци" с държавните публични изпълнители от Районен съд - Варна. За четирите месеца на тази година са предадени за принудително събиране 57 длъжници на общината, обобщи Иво Филипов.

Той припомни, че в края на юни изтича срокът за плащане на първата вноска за дължимите данъци върху недвижимите имоти и превозните средства, както и за таксата за битови отпадъци.

Източник: в. "Черно море"


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).