Ръст в продажбите на хранителни добавки отчитат във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:34 / 24.03.2011
659
Ръст в продажбите на хранителни добавки се отчитат в началото на пролетта във варненските аптеки. Това каза Рада Пехливанова председател на съюза на фармацевтите в града. Най-търсени са добавките за отслабване, като по думи на специалиста те се търсят предимно от млади жени, които искат да са във форма за летния сезон. Пехливанова коментира, че голямото търсене на такива добавки се обуславя най-вече от рекламите в интернет. "Аз ги съветвам да се консултират първо със своя личен лекар преди да почнат да пият такива добавки", каза в заключение Пехливанова.

Все пак се оказва, че заради модата все повече млади момичета се подлагат на жестоки диети или почват да пият лекарства за отслабване поръчани от интернет. Това според специалисти обаче е много опасно, тъй като някой от тези лекарства причиняват сериозни вреди на здравето. Освен това са вредни и строгите диети, които напомнят режим в концлагер. Според диетолози храненето трябва да е балансирано, за да има ефект от диетата и теглото да се задържи трайно.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).