Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
С ЕЗА задържаха двама варненци, осъдени задочно в Белгия за трафик на жени, склонявани към проституция
Автор: Екип Varna24.bg 14:36 / 01.05.2009Коментари (0)1745
©
Красимир Тодоров
На основание Европейска заповед за арест /ЕЗА/, издадена от кралски прокурор в Брюксел, днес Варненският окръжен съд задържа под стража Янко Дим. и Красимир Тод., осъдени задочно в Белгия за участие в престъпна група, организирала сводничество и трафик на хора в европейската столица. В началото на април миналата година 54-ти състав на Наказателния съд в Брюксел е осъдил задочно двамата варненци на по 7 години затвор за извършени 5 престъпления в съдебния район на Брюксел и на други места в Кралство Белгия. Двамата са били част от организирана престъпна група, действала в периода между 1-ви декември 2004 до 27 октомври 2006 година. В ЕЗА е посочено, че като използвали различни способи, в това число и принуда, Янко и Красимир склонявали млади жени от различни краища на България да бъдат изведени в Белгия за да проституират. Двамата са поели дейността по международния трафик на жените до столицата на обединена Европа. Там те организирали настаняването им на работа "на витрина", инкасирали заработеното, връщали и отчитали парите във Варна на шефа на групата.

Пресслужбата на съда припомня, че Янко Д. и Красимир Т. са част от престъпната група на Евелин Д. с прякор Иво "джуджето", организирала трафик на жени, склонявани да проституират у нас и в чужбина. През ноември миналата година Варненският апелативен съд присъди общо 38 години затвор на всичките 7 членове на престъпната организация. Най-голямо наказание получи лидерът на групата Евелин Д. - близо 7 години затвор и 15 000 лв глоба. Янко и Красимир, заедно с Александър Ив., Митко П., и Димитър Д. бяха наказани с по 6 години "лишаване от свобода" и с по 5000 лв глоба. В настоящия момент по това висящо пред ВКС дело и двамата са с мерки за неотклонение "парична гаранция" в размер на по 5000 лв. Единственият от групата, който получи наказание под 1 година "лишаване от свобода" и 2500 лв глоба бе Тодор Т. Групата била създадена в България през лятото на 2001 година от Евелин. "Бизнесът" първоначално започнал с набирането и експлоатирането на момичета, склонявани да проституират в курорта "Зл.пясъци", а по-късно и в клуб "А

©
Янко Димитров
лекс" във Варна. През 2003 годна започнал трафикът им в Белгия, основно организиран от Янко и Красимир. Повечето от жените били отвеждани до Брюксел с обществен транспорт или с наети автомобили. Всички работили на улицата с витрините и получавали около 50 и по-малко от 50% от заработеното. Групата е спечелила стотици хиляди евро от проституиращите българки. Присъдата на втората съдебна инстанция беше обжалвана на 22 април тази година пред II Наказателно отделение на ВКС и делото е обявено за решаване.

Днес Варненският окръжен съд не обсъжда тези обстоятелства, а преценява единствено законосъобразността и реквизитите на ЕЗА. Компетентните белгийски власти са съобразили искането си за задържане и екстрадиция със ЗЕЕЗА и на това основание ВОС определи първоначална мярка за неотклонение "задържане под стража" както за Янко Д., така и за Красимир Т.

Днешните определения на съда могат да бъдат обжалвани пред Варненския апелативен съд на 12 май, от 11,00 часа. В 7-мо дневен срок ВОС ще разгледа по същество исканията за екстрадиция на двамата варненци.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Мигрантски натиск към България
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Катастрофи в България
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: