Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
С богата програма отбелязват 60-годишнината на детска градина
Автор: Екип Varna24.bg 15:00 / 21.04.2010Коментари (0)907
По повод 60 годишния юбилей на ЦДГ №12 „Пинокио", район Аспарухово ще се проведат редица инициативи - кампании, празници, развлечения, спартакиади, конкурси. Те ще започнат на 22 Април - Деня на Земята / от 10.00 ч. в двора на ЦДГ/ под мотото "Нека пазим планетата Земя, защото тя е наш дом".

Опазването на планетата Земя и околната среда е една от целите, които си е поставила ЦДГ № 12 „Пинокио". Тя е Зелено училище от 2002 година и работи по международните еко програми и проекти - „Еко училище" и „Учим за гората". За високите си постижения в еко-образованието и възпитанието на децата е номинирана с 9 международни сертификата на Европейската екофондация.

На 22 април са организирани разнообразни екоинициативи:
• Изложба от детски рисунки под надслов:"Обичам и пазя Земята" в осемте групи на детската градини, изработени чрез използване на разнообразни техники на работа с хартия;
• Почистване на двата Еко къта на територията на детската градина под надслов „Вече съм голям - мога да помогна сам";
• Участие в Кампанията „Лист по Лист" - под мотото „Спаси едно дърво" организирана от ОЦОСУР - Варна . Предадени са 600 кг. хартия и досега са спасени 30 дървета;
• Хепанинг „Земята е наш общ дом". Ще бъдат засадени 6 декоративни дървета и различни храсти, за които децата ще се грижат. На този празник децата ще пеят, рецитират и танцуват. Те обещават: Ще пазят - земята и природата, няма да късат, чупят и унищожават цветя, дървета, храсти! Ще се грижат за зеленото богатство в двора, почистват, окопават и поливат! Няма да замърсяват природата, морето, крайбрежната ивица.

Чрез тези инициативи ще допринесем за подобряване, опазване и съхраняване на природата и околната среда в нашия град, квартал, детска градина и децата ще станат природозащитници на планетата Земя.

По случай Седмица на детската книга и изкуства за деца, която ще се проведе от 26 до 30 април, децата на „Пинокио" ще се срещнат:
• с поетесата Веселина Цанкова - автор на приказки, разкази, куклени пиеси.Тя ще представи най-новите си детски книжки с приказки и разказчета: „Цамбур" и „Шарено яйце". Децата ще имат възможност да се запознаят с нейното творчество, ще я поздравят с песни, стихове и танци./23 април 2010 г. 10.00 ч./
• с актьора Христо Колев - децата ще наблюдават пиесата „Храбрият шивач" и ще се запознаят с това, което ще случва зад кулисите в приказния свят на куклите и как се прави една куклена пиеса.
• Децата и учителите от ІІ, ІІІ и ІV група, на 30 април от 10.00 ч. са подготвили 6 драматизации по познати и любими приказки на децата. Ще оживеят приказните герои от „Зеленушко", "Наказаната лисица", "Дядовата ръкавичка", "Дядо и ряпа", "Бодливко мързеливко", "Горската аптека".
• Ревю на Еко костюми от любими приказки под надслов „Заедно - мама, татко и аз", изработени от еко материали - отпадъчни хартия, найлонови торбички и др.
Седмицата - 4-11 май
• Ще се проведе туристическа спартакиада съвместно с Туристическо дружество „Хан Аспарух" под мотото: "Заедно ще се състезаваме, заедно ще спортуваме" с много туристически и състезателни игри. 04.05.1010 г. в Екопарк „Св.Св. Константин и Елена".

ЗАКЛЮЧИТЕЛНА ИНИЦИАТИВА
На 29 май - КОНЦЕРТ СПЕКТАКЪЛ „ВРЕМЕ ЗА МЕЧТИ", посветен на 60 години ЦДГ № 12 в Спортна зала от 16.00 ч. със специалното участие на Свилен Стоянов - артист в Драматичен театър „Ст.Бъчваров"

Програмата на тържествата се осъществява със съдействието на Район Аспарухово и Дирекция „Образование" на Община Варна, Издателство „Славена" и Туристическо дружество „Хан Аспарух".









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Световна черна хроника
Отбелязване на Деня на Независимостта
Парламентарни избори октомври 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: