Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
С до 500% вдигат наеми на Кооперативния пазар
Автор: Екип Varna24.bg 10:28 / 16.02.2010Коментари (0)804
© Varna24.bg
С от 100 до 500% се вдигат наемите на търговските площи за някои от продавачите на пазара. За това се оплака Адам Адамов, собственик на павилиони на Кооперативния пазар във Варна. Той закупил в началото на 90-те години на миналия век голям търговски обект по Закона за приватизацията. Впоследствие му направил преустройство и сега ползвал само част от него, а останалата отдавал под наем. Помещенията обаче са разположени върху общинска земя и за целта на „Пазари" също се плаща наем. Като него на Централния пазар имало още няколко собственици, които сега страдат от решението да се увеличат именно техните такси. По-голяма част от помещенията били по около 15 кв. м, но имало и няколко които са до 100 квадрата.

Целта им е да ни изгонят от собствеността ни, убеден е Адамов. Сега от „Пазари" искали да се подпишат нови договори, търговците обаче категорично отказвали, макар старите да са изтекли още през юни миналата година. Знаят, че не можем да го направим, защото ще си сложим въжето на шията, коментира Адамов. До януари двете страни я карали на добра воля, без реално действащи договори. По думите на търговеца била постигната устна договорка, че нещата ще продължат по стария ред, дори и да не е написано черно на бяло. В началото на февруари обаче получили заповеди да напуснат обектите си доброволно, защото нямат договорни отношения с „Пазари" ЕАД и пребивават там незаконно. Това не са преместваеми обекти и няма как да ги махнем, оплака се още Адамов.

„Съветът на директорите взе решение да се изравнят наемите на тази група търговци с всички останали", обясни прокуристът на „Пазари" ЕАД Валадимир Михалчев. Той посочи, че техният статут е доста сложен, но до сега са плащали в пъти по-ниски такси от всички останали на площадките на общинската фирма. „Освен това именно тези хора не спазват Наредбата за търговска дейност на община Варна и преотдават обектите си", каза още Михалчев. По думите му само това обстоятелство е достатъчно основание въпросните търговци да бъдат изгонени от територията на „Пазари". В случая не можел да ги спаси дори и фактът, че павилионите са тяхно притежание. В наредбата е изрично записано търговско място, посочи Михалчев. Той добави, че от тях дружеството е пропускало да реализира доста сериозни приходи. Ако за едно място всеки друг би платил 15 лева за квадрат, тези търговци давали по 4 лева, заяви прокуристът.

Източник: в. "Позвънете новини"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Катастрофи в България
Световна черна хроника
Отбелязване на Деня на Независимостта
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: