Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
С голям гала концерт отбелязват Деня на Европа във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 17:59 / 04.05.2011Коментари (0)867
На 9 май от 19.00 ч. с голям Гала концерт ще бъде отбелязан Денят на Европа - най-значимият празник в живота на Европейския съюз. Концертът е под почетния патронаж на г-н Павел Димитров - народен представител от Варна в 41-то Народно събрание на Република България.

В това специално музикално събитие ще участва целият състав на ТМПЦ -Държавна опера Варна с оркестър, хор, балет и солисти, под диригентството на Иван Филев. Сценаристът и режисьорът Кузман Попов се е погрижил да поднесе на публиката една динамична сценична визия, с елегантни декори, ефектни костюми и най-обичаните творби от великите европейски композитори Бетовен, Верди, Пучини, Росини и др.

«Идеята е всички произведения, независимо от различната си стилистика и различни костюми от съответната епоха, да бъдат експонирани в една обща рамка, символизираща Европейския съюз с неговото културно многообразие. Единствено на базата на взаимния обмен между националните култури на всички европейски държави е възможен и прогресът на съвременната европейска култура. Вярвам, че това послание на нашия концерт ще стигне до зрителите», убеден е изтъкнатият творец, създал много от знаковите постановки на Варненската опера.

За пръв път гала концерт ще има своя модератор и това ще бъде актьорът от Драматичен театър «Стоян Бъчваров» Владислав Виолинов.

Гала концертът ще започне с българска музика - «Ръченица» от Петко Стайнов, ще продължи с «Хора на евреите» от «Набуко» на Верди, ария на Бътерфлай и дует на Бътерфлай и Пинкертон от операта «Мадам Бътерфлай» на Пучини, Каватина на Фигаро и дует на Розина и Фигаро от «Севилският бръснар» на Росини, Хабанера, Циганска песен и куплети на Ескамилио от операта «Кармен» на Бизе и др.

Кулминационният завършек ще дойде с "Ода на радостта" от знаменитата Девета симфония на Бетовен, която се превърна в Химн на Европейския съюз.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Отбелязване на Деня на Независимостта
Парламентарни избори октомври 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Катастрофи в България
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: