С коледно тържество отбелязаха празниците в Центъра за психично здраве

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:46 / 23.12.2008
778
Вчера Центърът за психично здраве се огласи от детски смях, песни и пожелания за здраве и късмет. Пациентите и екипът на Метадоновата програма изпратиха старата година с коледно тържество. Организатори и домакини бяха участниците в арт- студиото към Програмата. За децата на пациентите имаше куклен театър по пиесата на Валери Петров „Меко казано". Адаптацията и изпълнението са дело на драма- студиото към Центъра.

Събитието е част от дейностите, насочени към рехабилитацията и ресоциализацията на зависимите по проект „Интензивна извънболнична програма за рехабилитация и реинтеграция на пациенти, участващи в Метадонова програма към Център психично здраве- Варна". Проектът е финансиран от МЗ по Национална програма за изпълнение на плана за действие на Националната стратегия за борба с наркотиците 2003- 2008 година- Стратегическа задача 8- "Разработване и внедряване на програми за социална рехабилитация и реинтеграция", чрез НЦН.

Не е случаен изборът на чудесната приказка за деца и възрастни на Валери Петров. Това е разказ за греха, но и за изкуплението, за лъжата, която наранява тези, които ни обичат, за усилията, които полагаме, за да си възвърнем изгубеното доверие. Разказ за приятелството, помощта, от която се нуждаем, за да поправим грешките си, за безкористното добро и любовта. Със своето изпълнение младите хора не само зарадваха своите семейства. Те дадоха ясно послание, че търсят в себе си и в хората, които им помагат, онази сила, която ще им позволи да се справят със зависимоста.

След кукления театър имаше весела томбола с късмети, награди и изненади. Тържеството завърши с традиционните за това време на годината постни ястия, от които всички успяха да опитат.

Коледното тържество е логичен финал на една година, богата на събития за Центъра за психично здраве. Разнообразието от дейности, групови и индивидуални терапевтични практики, които се предлагат на пациентите, е важно условие за тяхното успешно лечение. Затова екипът на Центъра планира и през идващата 2009 година да създава условия за изява и развитие на креативността и социалните умения на пациентите.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).