С около 1,5 млн. лв. ще обновяват района на Морската гара

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:48 / 15.11.2013
1071
Идеен проект за превръщането на района от басейн "Приморски" до Морска гара в зона за отдих и развлечение бе представен в община Варна. Автор на концепцията е екипът на Обединение "Одесос 2012.

"В момента територията попада в границите на пристанище Варна. Предвижда се там бъдат изградени спортни площадки, сцени за културни събития и атракциони, обясни кметът на морската столица Иван Портних.

Той допълни, че очаква идеята да бъде реализирана до началото на месец май догодина, когато Варна ще бъде домакин на регатата "Тол Шипс". Тя ще стане визитната картичка на града пред гостите и туристите в града ни, каза кметът.

По първоначални данни отварянето на порта за посетители ще струва около 1,5 млн. лв., които са заложени в тазгодишните бюджети на пристанището и на ДП "Пристанищна инфраструктура". Община Варна ще настоява пред правителството и министерството на транспорта средствата да бъдат прехвърлени в бюджета за 2014 г. Въпросната зона ще функционира временно, докато стартира преместването на пристанището. Тогава ще бъде обявен международен конкурс за проектиране на крайбрежната част.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).