С подписка родители искат физкултурен салон в ОДЗ 11

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:15 / 24.02.2011
883
Родители на деца, които се възпитават в ОДЗ №11 "Детски свят" в район "Владислав Варненчик", са направили подписка и са я внесли в общината. С нея те настояват в детското заведение да се изгради място за спортуване на децата им. От 2 г. физкултурният салон, с който е разполагала градината от откриването й, е превърнат в помещение за обучение, игри и почивка на една от градинските групи. Сега тук има 8 групи, от които едната е яслена.

220 са децата, които провеждат спортните си часове в коридорите, в малкия музикален салон или на открито при подходящи атмосферни условия. Изготвен е проект по поръчка на общината веднага след закриването на салона. Според него в ОДЗ "Детски свят" ще бъде изграден басейн, помещения за две нови групи и спортен салон. Но изпълнението на проекта все още не е гласувано от Общинския съвет. Директорката Нели Никифорова в началото на всяка бюджетна година подава докладни записки в общината, че се бави изпълнението на проекта. Забавянето на строежа е предизвикало родителите да потърсят правата на децата си да спортуват в нормални условия в градината да направят подписката. Днес на заседание на постоянната комисия "Наука и образование" общинските съветници ще обсъдят родителските искания.

Източник: в. "Черно море"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).