С военен марш бе дадено началото на поклонението пред паметника Вечна слава на падналите в борбата за родината във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:59 / 09.05.2010
745
С военен марш бе дадено началото на поклонението пред паметника Вечна слава на падналите в борбата за родината във Варна по повод 65-годишнината от победата над фашизма. Слово произнесе Васил Вълчев, ветеран от Втората световна война. „Този ден е голям празник за България, не само защото ние сме вече част от Европейския съюз, но и защото страната ни е дала своя голям принос в победата срещу хитлерофашизма. Втората световна война е тази, която обединява тези двете големи събития - Деня на победата и Деня на Европа", каза Васил Вълчев. В словото си Васил Вълчев подчерта още, че трябва да помним паметния и жадуван девети май 1945 и да не забравяме, че мирът трябва да се пази и защитава. В отдаването на почит пред паметника на Вечна слава на падналите в борбата за родината присъстват Генералните консули на Русия и Украйна във Варна, председателят на Общински съвет - Варна Николай Апостолов, областният управител Данчо Симеонов, депутатът от ГЕРБ Павел Димитров, адмирали, офицери, сержанти, представители на Военноморските сили и още много официални лица. Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Кирил и свещеници от митрополията извършават литургия.

Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).