СДС Варна защити Пламен Юруков с декларация

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:38 / 29.06.2008
1041
Общинският съвет на СДС - Варна, застава зад фигурата на своя национален лидер Пламен Юруков, като осъжда порочната политическа практика у нас политически, партийни и бизнес интереси да се решават с лични обвинения и недоказани нападки, заяви общинският председател на СДС Цанко Цветанов, минути преди декларацията да бъде прочетена и гласувана на областния съвет на партията.

Той уточни, че същият документ е бил подписан и от общинската структура на СДС в град Дългопол. По повод разразилия се скандал с лидера на РЗС Яне Янев генералният секретар на СДС Пламен Радонов пък заяви, че това е затворена страница и не заслужава коментар от негова страна.  Пламен Радонов е във Варна по повод областния съвет на СДС и даде пресконференция в централата на партията.

Радонов разясни, че двете основни теми на областния съвет са проектът за нов устав на партията и обсъждането на организационното състояние и подготовка за предстоящите избори. Пълната промяна на политическата система може да започне само с пълна промяна и при самите нас, вътре в партията, заяви той.

Важен момент в новия устав например е това, че всички органи на СДС ще се избират пряко от членовете на партията, както и това, че ще бъдат премахнати всички стари и порочни практики. Той уточни, че за новия устав са използвани редица заемки от уставните документи на сродни европейски партии като Консервативната в Англия, ХДС в Германия и др.

Новите членски карти, с които членовете на партията пък ще могат да гласуват по електронен път за управляващите органи, ще бъдат готови до 30-40 дни. Програмата на СДС през следващите месеци включва: национален съвет във Варна (12 - 13 юли), XVII национална конференция във Велико Търново (17 юли), където новият устав ще бъде гласуван, а вътрешните избори за органи на управление на партията ще се състоят най-вероятно през септември.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).