СОУ "Гео Милев" започва да хвърля боклука разделно

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:53 / 20.01.2011
1071
Бивши и настоящи ученици от
СОУ "Гео Милев":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
СОУ "Пейо Кр. Яворов":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
3 контейнера за разделно сметосъбиране доставиха вчера във варненското СОУ "Гео Милев". Учениците си заслужили придобивката заради скорошното си участие в кампанията "Пести днес, за да имаш утре". Тя е част от международен проект за климатичните промени. В него се включили и от СОУ "Яворов" и гимназията по икономика, съобщават от ръководството. Възпитаниците са се изявили и в плакати на екологична тематика.

Другата новост в базата е информационният център, който се открива идната седмица. Той ще бъде снабден с компютър и DVD. В коридора пък ще бъде поставена видеостена, на която през целия ден ще се върти информация за школото. Всичко това е на стойност 1600 лева. Финансирането е по училищния проект "Винаги информирани" към общинската инициатива "Доброволчески центрове в училище - средство за доразвиващо образование". Нововъведенията ще подпомогнат по-големите ученици в консултациите им с по-малките по определени трудни теми от живота, обяснява директорът Димитър Митев.

Настоящата седмица е посветена на патрона на школото. Продължава и работата на японското направление за междукултурен диалог "Икуо Хираяма" с над 10 школи по изкуства. Едно от децата пък участва в конкурс за комикси. През април театралният състав на руски език "Синя птица" ще отскочи до Париж. С постановка ще изпъкнат и при евентуално одобрение школските кандидати за друг фестивал в чужбина - "Наука на сцената".

Източник: в. "Народно дело"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).