СОУ “Яворов” стана местен център на екопарламента

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:15 / 19.12.2008
503
СОУ "Пейо К. Яворов" бе обявено вчера за регионален център на младежкия екопарламент. Такива структури се изграждат в регионални градове, за да се подобри координацията по проектите, обясни председателят на екопарламента Милка Джиджова.

В учебното заведение вчера се проведе форум по проект "Младежи с европейско мислене и действия". Той е финансиран от Министерството на образованието и науката и възлиза на 47 700 лева. Такива форуми вече са проведени в София и Пловдив. В рамките му младежите имаха възможност да изкажат своето мнение, за това как трябва да изглежда училището, което посещават. Вчера и днес младежите проведоха дискусия, на която обсъдиха вижданията си. Тя беше затворене за учителите. Резултатите от нея ще бъдат обобщени и представени на местния инспекторат по образованието. Председателят на ведомството във Варна Николинка Даскалова обеща всички идеи на младите хора от Варна, Шумен, Добрич и Търговище да бъдат реализирани.
Предстои да се обяви и национален конкурс за младежки проекти през следващата година, добави Джиджова. Той ще е в четири категории - за информационни технологии, литература, приложно и изобразително изкуство и фотография. За отличилите се автори пък ще бъдат проведени майсторски класове. "Майкрософт" е поела ангажимет да обучи 20 от най-добрите ученици и да им даде сертификати. Темата на конкурса по информационни технологии е създаването на електронна игра или тест, свързани с околната среда, добави тя. Най-добре представилите се в литературния конкурс ще участват в майсторския клас на Българската асоциация по четене. За първи път предвиждаме работа с най-изявените ученици, посочи Джиджова.


Източник: в. "Позвънете новини"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).