Сагата с Иван Славков е на финалната права

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:43 / 30.10.2012
1253
Наказателното дело срещу организираната въоръжена престъпна група начело с Иван Славков е на приключване. Съдебното заседание бе отложено за 19 ноември, когато започват пледоариите на страните. Причината бе, че Неофит Ненков, служебен защитник на един от подсъдимите - Свилен Николов, бил ангажиран в съда по друго дело. В залата стана ясно и, че и прокурорите не са готови с обвинителните си речи. Делото наброява 100 тома и наистина е необходима сериозна подготовка, коментираха адвокатите.

На 29 октомври съдия Петър Митев отмени определението си от предишно заседание, да бъде извършена допълнителна експертиза на оръжието, намерено в гората край Аксаково. Смята се, че то е било заровено там от Светлин Иванов -Близнака през 2008 г. Допълнителни въпроси изникнаха заради това, че експертът не можа да отговори къде са произведени автоматите и пистолетите и кога. Оръжията са със заличени номера и се очакваше да бъдат изследвани от специалисти от военния завод в Казанлък. Според обвинителния акт арсеналът е принадлежал на организираната престъпна група, която се е занимавала с трафик на хора, инкасиране на пари от проституция, продажба а наркотици и пране на пари от тези занимания.

Мотивът на съдия Петър Митев да се откаже от тези допълнителни действия бе, че така процесът, който вече 4 г. не е приключил, ще се проточи още.

Също по време на съдебното заседание в понеделник частични обяснения пред магистратите даде Николай Хаджимихайлов. Той разказа,че по време на разследването му било предложено споразумение от прокуратурата, ако даде конкретни показания по делото. Какво трябвало да каже, адвокатът му Н.Иванов му написал на листче под диктовката на прокурори. Найка отказал сделката, но запазил хартийката. Тя бе приложена като доказателство по делото в понеделник.

Частични обяснения даде и Пейчо Пеев. По време на десетките заседания на Варненския кръжен съд по делото Иван Славков си води подробни бележки. Съдията Митев поиска обвиняемите да дават подборни обяснения, а те до един заявиха, че не са подготвени. ВОС ги отряза да го сторят на 29 ноември и така бе сложена точка на съдебното следствие. Тогава ще се четат присъди на Иван Славков, Янко Колев, Пейчо Пеев, Николай Хаджимихайлов и Свилен Николов.

Източник: Днес +


Виж коментарите (0)

Още по темата (31):
14.05.2015 В Бургас потвърдиха присъдата на престъпната група на Иван Славков
12.02.2015 Делото срещу престъпната група на Иван Славков се пренесе в Бургас
14.01.2014 Апелативният съд не даде ход на делото срещу престъпната група на Иван
Славков
13.01.2014 Над 3 ч. съдът изслушва искания на защитата по доказателствата по делото срещу групата на Славков
13.01.2014 Славков поиска от съда разпит на около 20 души
13.01.2014 Делото срещу престъпната група на Иван Славков започна на втора инстанция
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).