Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Само един, от група за трафик на бебета, в ареста
Автор: Екип Varna24.bg 10:53 / 29.01.2011Коментари (0)827
© Varna24.bg
Варненският окръжен съд уважи искането на Окръжна прокуратура Варна и определи "домашен арест" за трима от разследваните за трафик на бременни жени от България към Гърция и наложи най-тежката мярка за неотклонение спрямо една от обвиняемите.

От днес под стража е задържана Величка Анд. (49год) от Варна, обвинена за набирането на бременни жени, с цел да бъдат продадени новородените им деца. Според разследващите е възможно спрямо тази обвиняема да бъде повдигнато и друго обвинение за пране на пари. Втората по тежест мярка за неотклонение "домашен арест" от днес ще търпят Николай Мил.(27год) от Варна, Ради Анг.(46год) от Ямбол и Митко Сим.(59год) от Стралджа, Ямболсоко. Освен за трафик на бременни жени, чиито бебета били продавани в Гърция, Николай и Ради са обвинени и за участие в организирана престъпна група, създадена да набира, превозва и превежда през границата на страната бременни жени от Варна, Шумен, Бургас, Ямбол, Ст.Загора и околните градове към Гърция. Там срещу предварително уговорени суми около 2500 евро, жените раждали децата си. В последствие давали съгласието си бебетата да бъдат осиновени от гръцки семейства.

Тези дни стана известно, че благодарение на международното полицейско сътрудничество между България и Гърция, под ръководството на Варненска окръжна прокуратура е била разбита международно престъпна група, създадена за трафик на бременни жени, чиито деца били продавани на гръцки осиновители. Досъдебното производство било образувано през май месец миналата година, наблюдавано и ръководено от Варненска окръжна прокуратура. Според разследващите новородените момченца били "продавани" по 25 000 евро, а момиченцата - от 18 до 20 000 евро.

От 5-те първоначално арестувани лица в България, от днес само 1 ще бъде в ареста, а 3-ма ще търпят "домашен арест". В Република Гърция са задържани други 9 лица, сред които има български и гръцки граждани. За 6 от тях вече са изпратени Европейски заповеди за арест. Дали ще бъдат екстрадирани в България ще решат компетентните гръцки власти.

Днес, за да определи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" за Величка Анд., съдът се съобрази със събраните в хода на разследването материали и доказателства - гласни, писмени, в това число и обясненията на другите обвиняеми лица. По категоричен начин те обосновават предположението, че варненката е съпричастна към престъпната дейност. Престъпленията са тежки по смисъла на закона, който предвижда наказание от 5 до 15 години затвор и глоба от 20 до 100 000 лева. Заради намерени документи от Western Union e възможно спрямо нея да бъде повдигнато и обвинение в "пране на пари". Макар и частично Величка е съдействала за разкриване на обективната истина, но ще остане в ареста, за да бъде лишена от възможността да извърши други престъпления.

Тежестта на престъпните деяния - трафик на бременни жени, чиито деца са за продан и участието в престъпна група, създадена за тези цели и високата им обществена опасност са сред аргументите на съда за определяне както на задържането под стража на Величка, така и за "домашния арест" на другите трима разследвани по това дознание - Николай, Ради и Митко. Всеки един от тримата мъже е оказал пълно съдействие, дал е подробни обяснения пред разследващите и се разкайва за стореното. Съдът намира, че "домашният арест" ще ограничи не само възможността им за придвижване, но и ще сведе до минимум опасността те да извършат други престъпления.

Днешните определения на Варненския окръжен съд могат да бъдат обжалвани пред Апелативен съд Варна на 8 февруари тази година от 10,00 часа.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Лято 2024
Хороскоп за деня
Природни стихии
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: