Само отделни зони в града с шанс за европари

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:15 / 13.10.2012
832
Обекти на общината, в това число и детски сгради, няма да имат шанс да бъдат ремонтирани с европейски пари, ако не попадат в една от трите зони за въздействие, определени с новия план за интегрирано развитие на Варна. Това стана ясно на заседание на комисията "Собственост и стопанство" към Общинския съвет, на което за втори път се гледаха предложенията на кметската администрация за обекти, чието проектиране трябва да бъде подпомогнато с пари от ЕС. 

От списъците за енергийно обследване, което също се обхваща от проекта, са отпаднали някои детски градини, забелязаха общински съветници. Отговорът на администрацията беше, че за да бъдат включени, от ЕС поставят условието обектите да са част от някои от зоните за въздействие. 

От администрацията също така подчертаха, че единственото им предложение за подобряване на градската среда са централни междублокови пространства в "Аспарухово", защото само там има изградени подземни комуникации, а заедно с това районът попада в зона от въпросния план. По-интересното беше, че екипът на кмета така и не представи конкретните и окончателни предложения за включване в проекта. За целта в крайна сметка ще бъде свикано извънредно заседание във вторник.


Източник: в. "Народно дело"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).