Само парична гаранция от 3000 лв. за трафикант на жени

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:29 / 19.01.2012
695
Мярка за неотклонение "парична гаранция" наложи Районен съд - Варна на 35-годишния А. М., привлечен като обвиняем за трафик на хора (престъпление по чл.159а от НК). Спрямо А. М. са предявени обвинения затова, че през различни периоди от време сам и в съучастие в някои от случаите с други лица набирал и приемал отделни жени с цел да бъдат използвани за развратни действия - за предоставяне на сексуални услуги в апартамент под наем в кв. "Младост" във Варна. Предвиденото в закона наказание за подобно престъпление е от 3 до 10 години лишаване от свобода и глоба в размер от 10 хиляди до 20 хил.лв.

35-годишният А. М. е осъждан досега, също за тежки умишлени престъпления. Съдът счете, че може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието, но не съществува реална опасност обвиняемия да се укрие или да осуети разследването. Събрани са доказателства, че А. М. се е явил доброволно пред разследващите органи на 13 януари т.г. и впоследствие на 17 януари т.г., когато е бил призован и са му били предявени обвинения.

Съдът отхвърли искането на прокуратурата за налагане на най-тежката мярка за процесуална принуда - "задържане под стража" и определи на 35-год. А.М. по-леката мярка "парична гаранция" в размер на 3000 лева.

Обжалването на мярката е в 3-дневен срок, като в случай на обжалване или протест делото е насрочено за разглеждане пред горната съдебна инстанция - ВОС, за 25 януари от 13 часа.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).