Само условна присъда за мъж с наркотици, удрял полицай във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:30 / 12.01.2012
866
30-годишен мъж бе осъден условно от Районен съд - Варна за
нанесена от него преди 2 години телесна повреда на полицай, при изпълнение на службата му (престъпление по чл. 131, ал.2, т.3 от НК) и за държане на наркотик (престъпление по чл.354А, ал.3 от НК).

Деянията са извършени на 25.02.2010 г. около 14,30 ч. в близост до жилищен блок на ул. "Евлоги Георгиев" във Варна. На тази дата двама полицейски служители, цивилно облечени, извършвали обход в района. Те забелязали, че 30-годишен мъж слиза от л.а. "Мерцедес", поставя си качулка и тръгва по улицата, като се оглежда подозрително във всички посоки. В паркираната кола останало младо момиче. Органите на реда решили да изчакат встрани от колата завръщането на мъжа. При приближаването си към автомобила 30-годишният Б. Иванов носел обемист пакет в левия си джоб, но забелязвайки двамата непознати рязко сменил посоката си и побързал да се скрие зад ъгъла на блока. Полицейските служители го настигнали и се легитимирали, при което подсъдимият неочаквано ударил с лакът единия от тях, продължил да оказва съпротива, да рита и блъска, като успял да събори и двамата на земята. Докато полицаите се опитвали да обезвредят и поставят белезници на мъжа, той изхвърлил от джоба си найлонова торбичка с 4 пликчета марихуана, джобен нож и фенерче.

Общото нетно тегло на установеното наркотично вещество е 52,81 грама, на обща стойност 317 лв. Експертиза по делото установява, че подсъдимият страда от наркотична зависимост към марихуана. Той е с чисто съдебно минало.
За всяко от престъпленията Районният съд наложи отделни наказания, като определи 30-годишния Б. Иванов да изтърпи най-тежкото от тях, а именно - 2 години лишаване от свобода, отложени с 3 год. и 6 месеца изпитателен срок, и глоба в размер на 3000 лв. Той бе осъден още да заплати на пострадалия полицейски служител сумата от 2000 лева, ведно с лихвите, като обезщетение за претърпените неимуществени вреди. Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).