Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Санитарни отпадъци, найлонови торбички и фасове замърсяват водата на южния и централния плаж във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 15:38 / 16.07.2012Коментари (9)3529
© Impact Press Group
Санитарни отпадъци, найлонови торбички и фасове замърсяват водата на южния и централния плаж във Варна. Силно замърсената по брега вода е причина и много от варненци да избягват да влизат в нея, заради опасения от болести и алергии. Освен изключително многото боклуци, които плуват в морето, сред които дамски превръзки, отпадъци от чипсове, торби, картони и т.н. на брега водата е осеяна и с много водорасли, което допълнително създава усещане за мръсотия. Плажуващите са на мнение, че не е възможно боклуците, които са много, да са от хората, които плуват в морето. Според тях едва ли чак толкова много от тях биха си направили труда да извървят пътя до водата, за да си изхвърлят отпадъците, вместо да ги изхвърлят в намиращите се на близо кошчета.

Не малка част от запитаните варненци бяха категорични, че заради мръсната вода предпочитат да посещават басейни, тъй като там водата преминава през химическа обработка и е по-чиста.

Освен мръсната морска вода, не особено чисти са и плажовете във Варна. Причината за това според концесионери и собственици на заведения, се дължи на факта, че не малка част от плажуващите остават боклуците си по пясъка, вместо да ги събират и изхвърлят. Много честа картина е, как хората стават и остават след себе с, отпадъци от зеленчуци, плодове, празни бутилки, отпадъци от снаксове и т.н.

Относително по-чисти са северният плаж, буните и плажовете извън Варна, които се посещават от по-малко хора.

Източник: радио "Фокус"









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 17.07.2012 г.
0
 
 
На кратко и ясно казано : Хората просто НЯМАТ СЪЗНАНИЕ.Обиждат се че не могат да си показват голите тела ,а ако им кажеш прибери си боклука отговорът е : защо не си гледаш работата бе келеш ! Това разбира се не е обида !
Aнонимен
на 17.07.2012 г.
0
 
 
От година на година все по-лошо става положението. И направо не мога да се начудя как може хората да посещават тези мръсни плажове във Варна. Още повече не мога да се начудя как ще си хвърлиш боклуците на плажа,а не в кошчето за боклук??? Що за възпитание, що за разбиране, що за идиотизъм!
Aнонимен
на 16.07.2012 г.
0
 
 
ами там е канализацията на цяала варна кво правите тъмна южния плаж
Aнонимен
на 16.07.2012 г.
0
 
 
Ама наистина ли не знаете от къде идват всички боклуци по варненските плажове или се правите на ощипани. От: канала на Морско училище. След НАП канала се разкланя на два ръкава, а до Ген. Колев единия ръкав се разделя още на два ръкава. С други думи този канал обхваща мръсотията на 3 канала които минават през половината град.. А той е мръсен защото денонощно клошарите пребъркват контейнерите които са по протежението му. Без адекватна пречиствателна станция и заустване на 100км навътре в морето проблема ще си е вечен
0
 
 
На плажа повечето са си чисти животни, коша на една ръка разтояние буквално, ония хвърля на земята.Тоалетни има сложени химически, човек да беше щеше да влезе но "животните" се изхождат около тоалетната, но не и вътре в нея.Незнам как може да причислявате водораслите към мръсотията, все едно да кажете че природата, храстите, тревата са вид боклук сътворен от човека.Както листата падат от дърветата така и водораслите биват изхвърляни от морето.
Aнонимен
на 16.07.2012 г.
+1
 
 
Ние хората замърсяваме водата на южния и централния плаж, А НЕ торбичките и фасовете. Онова в главата или липсата му са повода или причината това да се случва, защото ако можеше един фас или една торбичка да се премести - то би го сторило.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Новак Джокович идва в България
Борба за влияние в Близкия Изток
Интеграцията на Западните Балкани в ЕС
Зима 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: