Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Сдружения искат по-големи общински проекти
Автор: Екип Varna24.bg 09:54 / 14.05.2009Коментари (0)647
Община Варна трябва да промени системата си за финансиране на проекти на неправителствени организации (НПО). Това заяви ръководителят на звеното Социален патронаж към асоциация "Св. Андрей" Вяра Колчева. Тя поясни, че в момента общината одобрява проекти само на стойност до 5000 лв. Това е изключително неразумно решение. Подобни проекти са неустойчиви във времето, каза Колчева. "На нас ни трябват по-големи суми за реализацията на по-значими проекти, които трайно да задоволят част от потребностите на определени социални групи", поясни Колчева.

В момента асоциацията "Св. Андрей" осигурява всекидневно топла храна на 40 души от Варна и Аксаково. Неправителствената организация изхранва и десетимата, които се намират на лечение в центъра за наркозависими във варненския квартал "Аспарухово". Още 100 души от града и областта се възползват и от сухи пакети с продукти, които получават едни или два пъти месечно. Социалната асоциация предлага и услугите домашен или социален помощник, както и медицински услуги. Всички дейности са безплатни за хората, а сдружението харчи 170 000 лв. месечно, като разчита за средства основно на спонсорството на две германски фондации. В момента Германия е изключително засегната от последиците на световната икономическа криза. Именно поради тази причина се страхуваме, че може да останем без финансиране, затова искаме да можем да кандидатстваме по проекти на община Варна, коментира Колчева.

Освен за патронаж, асоциацията "Св. Андрей" осигурява средства и за съществуването на детския комплекс "Вяра, Надежда и Любов" в село Кичево. Той се състои от детска градина и "Център за настаняване на деца от семеен тип". В комплекса живеят, възпитават се и учат 90 деца на възраст от 3 до 15 години, като 90% от тях са на непрекъснат седмичен режим от понеделник до петък. Екип от специалисти осъществява мобилна работа за идентифициране на деца със социални проблеми. Това разказа директорката Маргарита Драгнева.

Този месец асоциацията чества 10-годишен юбилей от създаването си. Той ще бъде отбелязан следващата седмица на 19 и 20 май. В рамките на форума ще бъдат изнесени доклади, касаещи социалната дейности и мисията на църквата, съобщи координаторът на асоциацията отец Стойко.

Източник: в. "Позвънете новини"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Катастрофи в България
България и Войната в Украйна
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: