Седмица на Съзнателното кино ще се проведе в ИУ - Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:04 / 25.11.2013
629
Бивши и настоящи студенти от
Икономически университет:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Седмица на Съзнателното кино ще се проведе в Икономическия университет във Варна. За първи път в България този експериментален проект ще бъде представен на студенти от 25 до 29 ноември.

Седмицата на Съзнателното кино в ИУ - Варна, ще бъде закрита с лекция на Мариета Печанска - автор на проекта и режисьор на филма на тема: "Иновативни форми на комуникация. Какво е нужно за изпълнението на един успешен проект?".

Съзнателното кино е експериментален проект, който напълно променя досегашната ни представа за кино. Съзнателното кино въвлича зрителя във филма, като му предоставя възможността сам да определя хода на сюжетната линия. Филмите са с продължителност от 10 минути и се прожектират в специално обособена за целта каравана, в която има места за двама посетители. Участието на зрителя се осъществява с помощта на два бутона, определящи съдбата на главния герой. По този начин се генерират общо 16 сценария със 7 различни финала.

Със съдействието на ИУ - Варна и Център за иновации и развитие студентите ще имат възможността да участват в този проект. Събитието ще се проведе от 25 до 29 ноември на паркинга до новоизградената Аула. Седмицата на Съзнателното кино е част от проект BG051PO001-3.1.07-0058 "Бизнес моделиране на учебните планове и програми в професионално направление 3.8 Икономика на Икономически университет - Варна".

Събитието за пръв път е проведено в град Варна през месец септември, когато събира повече от 1000 души. Целта на проекта е да повиши гражданското съзнание на обществото по интерактивен и забавен начин. Комбинацията от интересна стилистика (ретро футуризъм) и добре подбран актьорски състав (Деси Тенекеджиева, Михаил Мутафов и др.) гарантира дълготраен ефект върху аудиторията.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).