Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Седмица на движението ще се проведе във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 07:10 / 07.10.2013Коментари (0)1122
©
От 7 до 13 октомври Варна става част от Европейска седмица на движението. Координатор на инициативата е сдружение "Варненски младежки фестивал" - FUNCITY. Заедно с над 20 клуба и организации в морската столица ще бъдат осъществени 170 дейности и прояви за варненци, които искат да живеят по-здравословно и да бъдат по-активни.

Всеки ден от седмицата в различни точки на града спортни и танцови клубове, асоциации и училища ще отворят вратите си, за да посрещнат гражданите, които искат да изпробват дейностите им. Йога за деца, възрастни и бременни, висяща йога, детски игри, зумба, салса, бачата, кизомба, суинг, танго, фламенко, рокендрол, народни танци, карате, капоейра, ирландски танци, спортно катерене, интензивно ходене, вело-излет, паневритмия, подводно плуване в басейн, игри на плажа, безопасно движение по пътищата, ролери, скейт, лонгборд, слаклайн, уейкборд... Това са само част от дейностите във варненската програма, които я правят най-богатата в нашата страна и в Европа. С тази инициатива FUNCITY и Mall Varna подкрепят кандидатурата на града за Европейска младежка столица през 2016 година.

Седмица на движението (MOVE Week) е част от Европейската кампания "Сега се движим" (Now We Move), която обхваща различни страни в Европа. Целта на кампанията е до 2020 година да провокира 100 милиона европейци да се занимават със спорт и физическа активност.

"Седмицата на движението е празник на активния начин на живот, спорта и физическите дейности. Граждани от изток, запад, север и юг ще бъдат свързани в едно общо европейско събитие. Заедно с доброволните агенти - координаторите на Седмицата на движението из цяла Европа, както и със съдействието на много местни партньори от различни сектори, ние ще дадем възможност на милиони европейци да започнат нов и много по-активен начин на живот", казва Моугънс Къркли, президент на Международната асоциация за спорт и култура, който е инициатор на Седмицата на движението.

Международната асоциация за спорт и култура (ISCA) стартира Седмицата на движението заедно с Европейската федерация на велосипедистите (ECF) като стратегическо партньорство, което да подчертае посланието за ползите от физическата активност. Координатор на Седмицата за България е пловдивската организация WOW Sport. Кампанията цели да има трайно въздействие върху гражданите и да даде на всички, които се включат, реални инструменти за по-здравословен и по-щастлив начин на живот.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
Отношенията София-Скопие
Ремонти във Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: