Седмица преди грипната вълна във Варна няма ваксини

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:31 / 06.01.2011
674
Няма ваксини в повечето варненски аптеки броени седмици преди началото на грипната вълна у нас. Според фармацевтите липсвало почти всякакво търсене и затова не ги зареждали.

"Някои хора си закупиха около октомври - ноември, тогава е и най-добре да се поставят ваксини. Обикновено и през декември - януари има закъснели, които гледат да се ваксинират преди сериозните грипни заплахи, но тази година по това време никой не търси препаратите", коментират фармацевти.

Те си обясняват този факт с намалената покупателна способност на българина в последната година - година и половина. Явно парите не стигат за ваксини, категорични са аптекарите. Според тях като цяло този зимен сезон са закупени по-малко препарати в сравнение с преди.

"Наблюденията общо взето сочат, че няма голямо търсене както на ваксини, така и на имуностимуланти и всякакви др. средства за предпазване от болести. Някои от редовните ни клиенти дори споделят, че тази зима ще разчитат на народна медицина приготвяйки различни захранки за подсилване от мед, ядки, лимони и др.", споделят фармацевти.

Търсенето на витамини обаче не е намаляло. Най-предпочитани се оказват разтворимите във вода, които са и едни от най-евтините.

Източник: в. Черно море


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).