Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Семейство с инвалид мизерства във Варна, общината нехае
Автор: Екип Varna24.bg 09:57 / 14.07.2011Коментари (0)1235
© Varna24.bg
Майка на инвалид е принудена всеки ден да сваля на ръце от 3-я етаж количката на сина си, а после да пренася и него самия, за да го изведе на разходка. Валя Кръстева е вдовица, живее под наем в общинско жилище във Варна и се грижи за трите си деца сама. Жената е подала 2 молби до общината за апартамент, достъпен за инвалидната количка на сина й и за ремонт на сегашното жилище. Отговор няма.

Валя Кръстева и трите й деца обитават общинското жилище от 4 години. Преместили се в него, защото къщата, в която били настанени преди това, нямало баня, а условията били мизерни. Избирайки по-малката злина, Кръстева попада в друг капан. Всяко излизане навън с неподвижния 28-годишен Янко се превръща в проблем.

Валя Кръстева: "Трябва да изкарам количката, после него, да го сложа, да го разходя. После като се върна или него трябва да кача първо до горе и после количката да качвам."

Липсата на асансьор не е единствения проблем за семейство Кръстеви. Таванът на жилището им тече, стените са напукани, а влагата и мухълът се виждат и усещат навсякъде. Баня има, но майката и децата й се страхуват да я използват, защото таванът всеки момент може да рухне.

Майката е подала две молби до общината - за смяна на жилищото или поне за ремонта му. Никой не си прави труда дори да й отговори. От общината разбрахме, че са препратили последната молба до районното кметство. Оттам връщат топката в голямата община.

Таня Василева - кмет на район "Одесос"-Варна: "Ние сме изготвили количествено-стойностна сметка за ремонта на сградата, покрива, отделните жилища и сме я представили в общината, за да се търсят възможности за ремонта на това жилище."

Василева обясни, че в район "Одесос" крайнонуждаещите, които чакат да бъдат настанени, са 400, а общинските жилища са едва 100 и всички са заети.

Така в кореспонденция между районното кметство и общината могат да минат години. Погледнато формално администрацията си е свършила работата. Молбата е придвижена, после върната. Резултат няма, отговорни също.

Източник: БНТ









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Отбелязване на Деня на Независимостта
Парламентарни избори октомври 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Катастрофи в България
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: