Сериозни критики към шефа на общинската инфраструктурна дирекция

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
12:28 / 23.11.2012
805
Съветници от комисията "Обществен ред и сигурност" към местния парламент отправиха сериозни критики към шефа на общинската инфраструктурна дирекция инж. Стоян Димитров, че нито отговаря на поканите им за участие в заседанията им, нито праща свои представители. Така става изключително трудно да се получи бързо становище по определени въпроси, поставени на вниманието на общинарите от техните избиратели. В конкретния случай активистите за безопасно улично движение Нели Петрова и Юлиан Арнаудов изнесоха няколко конкретни примери за проблемни пешеходни пътеки, както и заявиха, че на твърде много места пътната маркировка е под всякаква критика.

"Макар общината да отговаря за тези проблеми, те се решават само и единствено ако за това съдейства МВР", коментира Нели Петрова, майка на загиналата на пешеходна пътека Лора.

Съветниците се обединиха около мнението, че ще проведат специална работна среща по темата маркировка, на която едва ли не ще заставят да присъства и инж. Димитров, тъй като поддръжката й е в неговия ресор.

Отсъствието на специалиста от заседанието остави без конкретен отговор и кога ще бъде възстановено осветлението около храма "Св. Андрей Първозвани" в жк "Чайка". Според отец Стоян Василев това рязко повишава опасността от кражби. До този момент от храма е задигната камбаната, както и дървата за огрев за зимата, оплака се свещеникът. Единственото, което съветниците можаха да му обещаят, е, че ще уведомят администрацията и в случая - ресорната за инженерната инфраструктура дирекция.

Източник: в. Народно дело


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).