Сграда А4 от Логистичен Парк Варна получи разрешение за строеж

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:27 / 03.12.2008
1594
Най-голямата логистична база в Североизточна България - Логистичен Парк Варна получи разрешение за строеж на поредната сграда от проекта - сграда А4.

Сграда А4 е предназначена за отдаване под наем на търговски и офисни площи. Тя ще е разположена на площ от 2 060 кв. м., като разгънатата застроена площ е 7 575 кв. м. Сградата е втора категория съгласно чл.137 от Закона за устройство на територията.

Четириетажното здание е ситуирано в северната част на Логистичен Парк Варна и е с частично четвърто ниво, без сутерен. Конструкцията е монолитен стоманобетон.

На партерният етаж ще бъдат разположени търговски площи и заведение за хранене. Първият етаж е проектиран изцяло за офиси, но с възможност модулите между двете стълбищни клетки да се трансформират в магазини за промишлени стоки.
От второ до трето ниво ще бъдат разположени офисните пространства.

Според одобрения генерален план, на север сграда А4 граничи с улица „Перла''; на изток- със сграда А3; на запад - с хипермаркет А7; на юг - с улица №7, част от вътрешната алейна мрежа, както и със сграда А5.

От север се осигурява достъп до изложбените помещения и централните входове към офисните етажи, а от юг до складовите и техническите помещения. Сградата е ситуирана така, че да осигури достъпност и достатъчно място за паркиране и маневриране на товарните превозни средства. Предвижда се пешеходен и автомобилен достъп.

С откриването на сграда А4 Логистичен Парк Варна ще осигури над 300 работни места. Очаква се сградата да бъде завършена през втората половина на 2009 година. Паралелно продължава работата и по останалите фази на проекта, който включва общо 10 сгради с различно предназначение - складови, офисни и търговски площи.

Разположен в Западна Промишлена Зона на морската столица, Логистичен Парк Варна е с обща застроена площ от над 120,000 кв.м., включващи висококачествени модерни складове, обслужващи офиси и търговски площи. Всички сгради са професионално планирани и предлагат максимална гъвкавост и възможност за разширение.

Инвеститор на Логистичен Парк Варна е водещата строителна и инвестиционна компания ФеърПлей Къмършъл ЕАД. Допълнителното финансиране на проекта се осъществява от Уникредит Булбанк. Общият обем на инвестицията е 57 млн. евро, като до момента са инвестирани 20 млн. евро.

 

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).