Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Шедьовър на британски викториански художник е голямата награда от томболата с фалшификатите
Автор: Екип Varna24.bg 15:04 / 23.03.2011Коментари (0)745
©
Румяна Дончева от Варна спечели голямата награда от пролетната томбола за фалшиви шедьоври. Известният италиански художник проф. Даниеле Донде и бизнес съдружникът му д-р Койчо Белчев откриха поредната изложба от уникални фалшификати във фоайето на варненския гранд хотел "Димят" на 17 март. Този път те бяха подготвили пролетна изненада на почитателите на художественото изкуство във Варна. Всеки, посетил изложбата до 22 март получи номер за участие в томбола. Тя бе изтеглена в 18 ч. на 22 март от 6-годишния Мартин в присъствието на близо 100 души - журналисти, политици, представители на бизнеса и общественици. Първите 10 късметлии, чиито номера бяха изтеглени, получиха талон за 50-процентна отстъпка от цената при закупуване на картина от изложбата. Голямата награда - копие на картината "Среща" ("Ask me no more") от Алма -Тадема, спечели Румяна Дончева. Тя многократно е посещавала изложбите на фалшификати, а "Среща" е сред картините, които са й правели най-голямо впечатление. Пролетната изненада на проф. Донде и д-р Белчев сега и дадоха шанс и да я притежава.

Сър Лоранс Алма - Тадема е най-популярният британски викториански художник, създал поредица от картини с исторически сюжети. Загърбен е от почитателите си в края на кариерата му, но интересът към творбите му се възражда отново през 60-те години на XX век. Някои холивудски режисьори дори ползват картините му за декори на филмите си /"Десетте Божи заповеди", "Гладиатор"/ . В наши дни Алма-Тадема постига апогея си - сега продажбите на неговите платна са сравними с тези на Матис, Гоген и Пикасо.

Платната, продавани по световните аукциони за милиони, стават достояние, а често и притежание на наши сънародници, благодарение на изложбите, организирани от проф. Донде и д-р Белчев. Цените на уникалните фалшификати на шедьоври от Клод Моне, Ван Гог, Реноар, Пол Гоген, Пол Сезан, Едгар Дега, Тулус Лотрек са достъпни за всеки любител на живописта. Картините са придружавани от сертификати, удостоверяващи тяхната уникалност и произхода им - академията на проф. Донде в Лугано.

На поредната изложба в хотел "Димят", освен популярните импресионисти и известни български майстори на четката, организаторите представиха и копия на картини от Иван Шишкин, Иван Айвазовски и Егон Шиле. Със свои авторски творби присъства и проф. Донде. Изложбата ще гостува във Варна до 27 март.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Природни стихии
Войната в Украйна
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: