Шефът на ФКЦ: Не съм уволнен, на работа съм

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:32 / 07.09.2011
1372
Шефът на Фестивалния и конгресен център Илия Раев не е уволнен. Различни информации за това вървят от 3 дни в интернет пространството. Повод за тях стана изявление на вицепремиера Симеон Дянков във Варна.

Преди 2 дни при визитата си край морето финансовият министър отчете, че във ФКЦ се очакват промени в управлението, за да може комплексът "да се занимава главно с култура, а не със странични дейности". Дянков каза още, че търговската дейност щяла да бъде изместена напълно от изложби и концерти, но в същото време призна, че ревизията във ФКЦ е минала перфектно.

"Вчера бях на работа. Не бях уволнен. И днес съм на работа. Не съм уволнен. За утре или вдругиден не зная", бе лаконичният коментар на Илия Раев.

Шефът на варненското НДК допълни, че е на работа и навръх празника на Съединението, тъй като комплексът е домакин на Седмицата на православната книга.

Междувременно се разбра, че звездите на родната киногилдия са се вдигнали в защита на Раев, а подписката в негова подкрепа са оглавили Джоко Росич, Татяна Лолова, Гинка Станчева, все актьори, които са емблематични гости на международния кинофест "Любовта е лудост". Поредното му издание приключи преди дни, а догодина е 20-ият юбилеен фестивал. Кинофестът се свързва през годините именно с името на Илия Раев, който е негов създател и човекът, успял да го съхрани въпреки финансовата стагнация в трудните за култура времена. "Не посягайте на този емблематичен екип на ФКЦ, който успя в най-тежките години на криза да запази и съхрани културата", е записано в подписката, подкрепена още от Емилия Радева, Иван Ласкин, проф. Александър Грозев и др.

С името на Раев като шеф на ФКЦ се свързва и прекъснатият през годините, а сега възстановен световен анимационен фестивал, както и фестивалът на българското кино "Златната роза", който идва през октомври.

Източник: в. Черно море

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).