Шефът на Спортни имоти настанен в общинско жилище, този път законно

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:56 / 20.05.2010
1070
Шефът на общинското предприятие „Спортни имоти" Петър Пасев отново ще се възползва от ведомствен имот, след като напусне апартамента със статут на занималня. В дирекция „Социални дейности и жилищна политика" вече е постъпила молба за настаняването му във ведомствено жилище, каза шефът на социалната дирекция д-р Здравко Марков.

По думите му такова ще бъде отпуснато на Пасев по каналния ред като на нуждаещ се служител на общината. Така този път всичко щяло да бъде правомерно. Д-р Марков не скри, че преди време с Пасев са водени разговори да напусне занималнята и да заеме друг апартамент - от фонд „Ведомствени жилища". Шефът на „Спортни имоти" обаче не пожелал. „Ако местният парламент беше одобрил промяната на статута на апартамента от занималня в жилище, Пасев можеше да остане там", посочи Марков. След като Общинският съвет ударил контра обаче, общинарят трябвало да се изнесе. „И ще се изнесе", допълни д-р Марков.

Междувременно на вчерашната сесия на местния парламент съветникът от „Атака" Евгения Александрова попита администрацията дали шефът на общинското предприятие „Спортни имоти" и неговата дъщеря Светлана Пасева не работят в условия на конфликт на интереси. Щерката на Пасев е главен експерт в общинската дирекция „Младежки дейности и спорт". По-късно главният секретар на общината Михаил Куликов посочи, че конфликт на интереси няма. „Двамата работят в различни звена и той не й е работодател. Пасев е началник на „Спортни имоти", а дъщеря му е на директно подчинение на шефката на „Младежки дейности и спорт" Калинка Попстефанова", обясни Куликов. По думите му макар и да работят под една ресорна шапка, двамата нямат допирни точки и съответно липсва конфликт на интереси. Главният секретар уточни, че отговорът на отправеното питане от местния парламент ще бъде представен в писмен вид на следващата сесия.

Въпроси за дейността на Петър Пасев зададе и съветникът от ДСБ Ивайло Митковски. Той попита кой ще поеме отговорност за некачествения ремонт на един от басейните на плувен комплекс „Приморски", чийто стопанин е „Спортни имоти".

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).